Sport
25.04.2022. 10:41
R.E.

Nema boljeg

Aleksandar Mitrović krunisan!

Aleksandar MItrović
Izvor: LUSA / ANTONIO COTRIM

Aleksandar Mitrović je igrač sezone u Čempionšipu (sada i zvanično)!

Odigrao je sezonu iz snova, postigao 41 gol, vratio Fulam u Premijer ligu i na kraju zasluženo krunisan. Nagrada za igrača sezone u Čempionšipu zasluženo je završila u rukama srpskog reprezentativca!

Pored njega su u konkurenciji bili Hari Vilson, takođe igrač Fulama, koji je zabeležio 14 asistencija i 10 golova i fudbaler Bornmuta Dominik Solanke, drugi strelac lige, sa 24 postignuta gola.

Za Mitrovića su glasali treneri, novinari i navijači, a neizvesnosti na gala večeri u Londonu nije mnogo bilo, pošto je odluka bila "očekvivana".

"Vrlo sam ponosan što sam dobio ovu nagradu, ali ne bih ovde bio bez saigrača, svih ljudi u klubu, svih onih koji nam pomažu da izađemo na teren i pružimo najbolje... Bila je ovo neverovatna sezona i na ličnim i na timskom nivou. Radostam sam štoe je Fulam opet u Premijer ligi, gde mu je i mesto", rekao je MItrović. 
 

Mitrović je sa 41 golom apsolutni je rekorder Čempionšipa, računajući period od 2004. kad je takmičenje ponelo to ime, a ima veliku šansu i da dođe do najviše pogodaka u istoriji drugog ranga engleskog fudbala. Gol mu nedostaje da dostigne rekord Gaja Vitingema iz 1992/93, odnosno dva da postane apsolutni vladar druge engleske lige i stekne status najubojitijeg strelaca ikad. Za to mu je preostalo još tri meča do kraja prvenstva.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Idemoooo, idemooo": Đokovićeva eksplozija emocija zbog fudbalera (VIDEO)
Novak Đoković

Velika pobeda

15.11.2021. 09:56

"Idemoooo, idemooo": Đokovićeva eksplozija emocija zbog fudbalera (VIDEO)

Dugo su zaljubljenici u fudbal čekali da fudbalska reprezentacija Srbije napravi dobar rezultat. Pobeda u Lisabonu Portugala je baš ono što su dugo priželjkivali. Pobedom nije obezbeđen samo plasman na Svetsko prvenstvo već je i vraćena vera u fudbalsku reprezentaciju.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve