Sport
17.02.2023. 20:30
R. E.

Talenat prelomio

Sin Peđe Stojakovića odabrao za koju će reprezentaciju nastupati

košarka
Izvor: Shutterstock

Izuzetno talentovani sin Predraga Stojakovića, Andrej, doneo je odluku za koju će reprezentaciju nastupati.

On je dobio poziv da učestvuje na srednjoškolskom Ol Ameriken meču, vrsti Ol star utakmice na kojoj će nastupiti najtalentovaniji mladi igrači iz SAD.

Za naslednika nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje Predraga Stojakovića to je potvrda da izrasta u buduću zvezdu, a taj događaj otkrio je i za koju se reprezentaciju Andrej odlučio. 

"Uzbuđen sam što ću biti tamo da predstavljam Sakramento i Grčku. Veoma sam srećan zbog toga", izjavio je 18-godišnji košarkaš koji je rođen u Solunu.

On je pohađao srednju školu Jezuit u Sakramentu, gradu u kojem je njegov otac sa velikim uspehom nosio dres NBA tima Kingsa. 

U srednjoj školi imao je prosek od 25,3 poena, 9,3 skokova i 1,4 ukradenih lopti po meču, uz šut 49 odsto iz igre, 40 odsto za tri poena, a 80 odsto sa linije za slobodna bacanja.

Odlučio je da upiše prestižni univerzitet Stenford, koji je jednom osvojio NCAA titulu.

Košarkaški savez Srbije je još ranije stupio u pregovore sa Andrejem i njegovim ocem, kako bi razmotrio mogućnost da izabere dres naše države.

Andrejev izbor za koju će selekciju nastupati nije iznenađenje, budući da je njegova majka Kamila Grkinja, a i Predrag Stojaković takođe ima grčki pasoš.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krv nije voda: Ovako igra sin Peđe Stojakovića (VIDEO)
Košarka

Andrej Stojaković

29.07.2022. 15:17

Krv nije voda: Ovako igra sin Peđe Stojakovića (VIDEO)

O tome kakav je košarkaš bio Peđa Stojaković ne treba trošiti reči. Košarkaški trag koji je ostavio u reprezentativnom dresu i NBA verovatno nikada neće izbledeti. Međutim, njegovo igračko vreme je prošlo i došao je red na mlađe.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve