Sport
21.12.2022. 08:33
Beta-AFP

Argentina

Doček reprezentacije se pretvorio u tragediju (FOTO)

1
Izvor: Beta / AP / Rodrigo Abd

Fudbalska reprezentacija Argentine, koja je u nedelju osvojila Svetsko prvenstvo u Kataru, u utorak posle podne je nadletala Buenos Ajres helikopterom, pošto je predviđena parada autobusom bila onemogućena zbog najezde navijača i veselja stanovništva.

"Svetski šampioni su preleteli celu planiranu rutu u helikopterom, jer je postalo nemoguće da se nastavi put", napisala je na Twitteru portparolka predsedništva Gabrijela Seruti i pozvala na nastavak slavlja u miru.

Prema podacima gradskih vlasti Buenos Ajresa, više od četiri miliona ljudi okupilo se duž puta kojim je trebalo da prođe reprezentacija, od kompleksa zgrade Fudbalske federacije Argentine i centra grada. Taj put je dug 32 kilometra.

Predsednik federacije Čikvi Tapia izjavio je pre odluke o preletanju helikopterom da organi bezbednosti ne dozvoljavaju nastavak puta.

"Hiljadu izvinjenja u ime svih igrača, šampiona", napisao je Tapia na Tviteru.

Fudbaleri koji su u 11.45 po lokalnom vremenu krenuli autobusom, uspeli su da pređu desetak kilometara za tri sata. Okupljeni navijači su usporavali vožnju autobusa.

Lokalna televizija je prenela snimke u kojima je između ostalog prikazan navijač koji je bezuspešno pokušavao da skoči na autobus tokom vožnje. Prema pisanju “AFA-e”, skočile su dve osobe, od kojih je jedna promašila autobus i pala na beton.

Nažalost, doček reprezentacije koštao je života Sebastijana Oskaru Masijela, 22-godišnjem navijaču Gaučosa, koji se vozio na moturu dok je oko vrata imao ogrnutu zastavu svoje zemlje. U jednom trenutku zastava je ušla u točak i ugušila nesrećnog navijača.

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je u nedelju uveče Svetsko prvenstvo pošto je u finalu u Dohi pobedila branioca titule Francusku posle 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pomama za plaštom koji je nosio Mesi na dodeli pehara
1

Ide ko alva

20.12.2022. 21:21

Pomama za plaštom koji je nosio Mesi na dodeli pehara

Otkako je katarski emir u nedelju stavio tradicionalni arapski crno-zlatni orgtač, zvani bišt, na ramena novog svetskog fudbalskog šampiona Lionela Mesija, prodavnica Ahmeda Al Salima koja ih pravi je puna.
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve