Sport
31.07.2022. 09:19
Beta

Fudbal

Bajernu deseti trofej u Superkupu Nemačke

patike, adidas, fudbal
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su u gostima Lajpcig sa 5:3 u Superkupu Nemačke i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni.

U duelu šampiona i osvajača Kupa Nemačke, Bajern je osvojio je deseti trofej u ovom takmičenju, dok Lajpcig nije uspeo da prvi put u klupskoj istoriji podigne ovaj trofej.

Bavarski klub je posle prvih 45 minuta imao prednost od 3:0, Lajpcig je u samom finišu meča uspeo da unese neizvesnost, ali ne i da izbegne poraz.

Bajern je poveo u 14. minutu golom Džamala Musijale, na 2:0 je u 31. minutu povisio Sadio Mane, svojim prvim golom u zvaničnoj utakmici u dresu Bajerna, dok je tačku na prvo poluvreme stavio Benžamen Pavar u 45. minutu posle asistencije Musijale.

Marsel Halstenberg je u 59. minutu smanjio prednost Bajerna, sedam minuta kasnije je mrežu Lajpciga zatresao Serž Gnabri nakon čega je usledila bolja igra domaće ekipe.

Kristofer Nkunku u 77. minutu bio siguran sa penala, da bi Dani Olmo u 89. minutu pogodio za 4:3. Ipak, Lajpcig nije uspeo da stigne do izjednačenja, a tačku na ovaj meč stavio je Liroj Sane pogotkom u 98. minutu.

Nova sezona u Bundesligi počinje narednog petka. Bajern odbranu titule počinje u Frankfurtu protiv Ajntrahta, dok će Lajpcig gostovati Štutgartu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predsednik Fenerbahčea: "Šta da radimo? Da im začepimo usta?"
Navijači

Skandiranje Putinu

30.07.2022. 18:55

Predsednik Fenerbahčea: "Šta da radimo? Da im začepimo usta?"

Predsednik fudbalskog kluba Fenerbahče Ali Koč izjavio je da se taj turski klub neće izviniti Ukrajini zbog skandiranja svojih navijača predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na meču protiv Dinama iz Kijeva.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve