Sport
15.05.2022. 07:01
Beta

Veliki događaj

Beogradski maraton - 6.700 takmičara

maraton
Izvor: Shutterstock

Beogradski maraton na kome će učestvovati 6.700 takmičara iz zemlje i sveta biće održan pod sloganom "Prijateljstvo na duge staze".

Trasa Beogradskog maratona ista je kao i prethodnih godina, a start je u 8.00 na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske ulice.

Biće održane tri trke - maraton od 42 kilometara, polumaraton od 21 kilometra i "Akva viva trka zadovoljstva".

Ekipe Hitne pomoći pokriće kompletnu trasu na 13 tačaka u gradu na kojima će biti prisutno deset lekarskih ekipa i tri zadužene za transport.

Kako je najavljeno, sve izmene u saobraćaju biće u skladu sa dinamikom samog maratona, a 85 linija javnog prevoza funkcionisaće u izmenjenom režimu već od subote uveče.

Terazije će biti najduže zatvorene u skladu sa pozicijom na kojoj se nalazi cilj maratona, i to do nedelje u 17.00 časova.

Detaljne informacije o izmenama linija gradskog prevoza objavljene su na sajtu www.bgprevoz.rs.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je Beogradski maraton kao nijedan drugi u svetu
Maraton, 24. 7. 2021.

INTERVJU Dejan Nikolić

26.07.2021. 06:00

Zašto je Beogradski maraton kao nijedan drugi u svetu

Da li ste znali da je Beogradski maraton jedini u svetu koji je održan takoreći pod bombama i da je zaustavio NATO? Da li znate da je dobitnik dva "maratonska Oskara“, da ni korona nije mogla da ga zaustavi? Neverovatno je ali istinito i to da je tokom “lokdauna” imao svoju “onlajn” verziju i to čak u Kini! Još interesantnih i neverovatnih činjenica u vezi sa ovom popularnom trkom saznali smo u razgovoru sa Dejanom Nikolićem, direktorom Beogradskog maratona.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve