Sport
20.04.2023. 15:23
R.E.

36. po redu

Beogradski maraton još nije počeo, a već je oborio rekord

Maraton, 24. 7. 2021.
Izvor: EPA / ĐORĐE KOJADINOVIĆ

Ovogodišnji Beogradski maraton, 36. po redu, održaće se u nedelju, 23. aprila, uz učešćeviše od 10.000 trkača, što je apsolutni rekord, najavljeno je na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

"Beograd je ponosan na maraton jer je ta manifestacija za poslednje tri decenije postala simbol beogradskog sporta. Maraton ne promoviše samo vrhunski već i rekreativni sport, što mu posebno daje na značaju. Poslednjih nekoliko godina trkački sport znatno se razvio kako u Beogradu tako i u čitavoj zemlji. Sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, preduzeo je sve neophodne mere kako bi ova manifestacija protekla u najboljem redu", rekao je gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Pozvao je Beograđane da izađu na ulice i podrže ovaj veoma važan događaj za naš grad, a svim učesnicima poželeo mnogo uspeha na 36. Beogradskom maratonu.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj poručio je da je Beogradski maraton praznik sporta, te izrazio veliko zadovoljstvo što je resorno ministarstvo učestvovalo u organizaciji manifestacije.

"Svi veliki sportski događaji, kojima je Beograd domaćin, imaju veliku podršku ministarstva i Vlade – rekao je Kešelj i pozvao građane da uzmu učešća u maratonu, te na taj način pošalju veličanstvenu sliku u svet.

Direktor "Beogradskog maratona” Darko Habuš zahvalio je svim partnerima u organizaciji događaja, istakavši da grad u nedelju očekuje praznik sporta jer će učestvovati više od deset hiljada trkača.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve