Sport
12.10.2023. 13:49
Beta

Formula 1

Berni Eklston: "Kriv sam"

barni eklston, 12. 10. 2023.
Izvor: EPA / NEIL HALL

Bivši prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjasnio se krivim za prevaru, pošto nije britanskoj vladi prijavio 400 miliona funti koje je držao u trustu u Singapuru i pristao je da plati nagodbu od 650 miliona funti.

 

Eklston, koji će ovog meseca napuniti 93 godine, trebalo je u novembru da se pojavi pred britanskim sudom nakon što je prethodno negirao optužbe.

On se ovog četvrtka pojavio na sudu u pratnji treće supruge Fabijane Flosi i izjasnio se krivim po jednoj tački za prevaru 7. jula 2015. godine, preneo je Skaj.

Sud je čuo da je Eklston postigao građansku nagodbu sa poreskim vlastima da plati 652,6 miliona funti za 18 poreskih godina.

Optužen je posle istrage koju su obavile poreske vlasti o njegovim finansijama. On nije prijavio trust u Singapuru gde je držao oko 650 miliona dolara, što je u to vreme iznosilo oko 400 miliona funti.

Tužioci su rekli da je Eklston dao neistinite ili pogrešne izjave poreskim vlastima, kada je rekao da je osnovao samo jedan trust u korist ćerki Debore, Tamare i Petre.

Eklston je odgovorio "ne", kada su ga vlasti tada pitale da li je povezan sa drugim trustovima ili van Ujedinjenog Kraljevstva.

Eklstonov advokat Kler Montgomeri rekla je da njen klijent "gorko žali" zbog događaja koji su doveli do njegovog krivičnog gonjenja.

"Nije bila namera gospodina Eklstona da izbegne plaćanje poreza. On je uvek bio spreman da plati porez koji je dospeo", navela je.

Ona je dodala da je njegov odgovor na prethodnom suđenju bio "impulsivan propust u rasuđivanju" i da je sada "slabog zdravlja" i da je postupak izazvao veliki stres njemu i onima koji ga vole.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
24.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve