Sport
23.09.2022. 12:05
R.E.

Zabrana

Bez albanskog orla na Svetskom prvenstvu

Šaćiri
Izvor: KEYSTONE / JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Od trenutka kada je održan žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru i kada je postalo jasno da će reprezentacija Srbije u grupi igrati protiv Švajcarske, ne posotji osoba koja se nije setila utakmic od pre četiri godine.

Naravno, tu pre svega mislimo na proslave golova Šaćirija i Džake koji su tom prilikom rukama pokazivali albanskog orla.

Zbog toga je u javnosti stvorena atmosfera da je duel sa Švajcarcima na Svetskom prvenstvu mnogo više od obične utakmice.

Prvi korak ka tome da se izbegnu tenzije i da fokus ipak bude na sportu, napravila je Švajcarska. 

"Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke. Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru," rekao je direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami.

Takva proslava je sada Džaki, Šaćiriju i ostalima zabranjena.

"Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni", dodao je Tami.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

FIFA dozvolila - 26 igrača za Katar
Svesko prvenstvo u Kataru

Svetsko prvenstvo

23.06.2022. 21:07

FIFA dozvolila - 26 igrača za Katar

Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa) odlučila je da reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru mogu da imaju po 26 igrača, kako bi pomogli trenerima i igračima tokom pandemije korona virusa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve