Sport
02.02.2023. 17:55
Beta

Zvezda-Vojvodina

Binić o utakmici posvećenoj Mihajloviću: Obaveza svakog navijača je da bude na Marakani

Siniša MIhajlović
Izvor: EPA / SASA STANKOVIC

Bivši srpski fudbaler i nekadašnji igrač Crvene zvezde Dragiša Binić izjavio je da je "čast i obaveza svakog navijača" da u subotu dođe na "Marakanu" na duel protiv Vojvodine koji će biti posvećen Siniši Mihajloviću.

Binić i Mihajlović su bili saigrači u Zvezdi, i deo generacije koja je postala prvak Evrope.

"Tek sada smo videli kakvog smo čoveka, sina, igrača i roditelja izgubili. Mihajlović je mnogo dao fudbalu. Videli smo kako je ispraćen u Italiji, zemlji u kojoj je živeo i radio. Nije obaveza da budemo tu, već je to minimalan gest koji moramo da učinimo", rekao je Binić, a preneo klub.
 

Meč "prolećne premijere" izmedju Zvezde i Vojvodine, biće posvećen Mihajloviću, koji je posle duge borbe sa leukemijom preminuo u decembru 2022. godine, a u karijeri je nastupao za oba kluba.

"Želimo da ispratimo druga, prijatelja i brata onako kako kako dolikuje. Malo kasnimo, ali domaće prvenstvo se tek sad nastavlja. Igraju Mihina dva kluba Crvena zvezda i Vojvodina", rekao je Binić.

Binić je dodao i da ne sumnja da će "zvezdaši napraviti spektakl" i da će na taj način "obeležiti tužan i težak dan".

"Smatram da ne treba niko da zove, jer je to naša obaveza kako ljudska, tako i moralna. Bićemo tu da uveličamo događaj. Svi koji su slobodni treba da se pojave kako bi odali počast našem drugu", izjavio je Binić.
 

Meč između Zvezde i Vojvodine, u okviru 20. kola Super lige Srbije, na programu je u subotu od 16 časova, a ulaz na stadion je slobodan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Siniša Mihajlović - od emotivca do zveri na terenu
Siniša Mihajlović 23.12.2022.

Pamtićemo, zauvek...

23.12.2022. 14:05

Siniša Mihajlović - od emotivca do zveri na terenu

U avgustu 2019. je obelodanio da boluje od leukemije. Dugo se lečio, prošao je dva puta kroz ciklus terapija, učinio je sve da pobedi opaku bolest, ali na kraju nije uspeo.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve