Sport
11.08.2019. 16:54
R.E./Foto:EPA

BIO BI TO VELIKI HENDIKEP: Srbija možda bez Teodosića na Svetskom prvenstvu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sinoćna pobeda reprezentacije Srbije nad Litvanijom, u punoj Areni, ostaće u senci povrede kapitena našeg nacionalnog tima, Miloša Teodosića.

Plejmejker reprezentacije sredinom prve četvrtine napustio je igru i više se nije vraćao na teren. Nagađalo se da li je reč o lakšoj ili težoj povredi, a prvi pregledi nakon završenog meča pokazuju da je reč o obnovljenoj povredi.

"Urađen je snimak i započete su intenzivne terapije koje će se raditi narednih par dana. Videćemo kako će stopalo da reaguje na njih, zatim će biti urađeni novi kontrolni snimci i posle toga ćemo moći preciznije da znamo koliko će Miloš morati da pauzira", rekao je doktor Radovanović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Reč je o povredi stopala, preciznije tabanske fascije, zbog koje je Teodosić, uostalom i propustio veći deo prošle sezone i koja ga je dva puta odvajala sa terena.

Povezane vesti - AMERIKANCI VIŠE NISU BAUK: Od drim tima ostaje samo tim…

Zabrinutost, posle utakmice sa Litvanijom, nije krio ni selektor Aleksandar Đorđević.

"Miloš je osetio problem u stopalu. Nadam se da nije ništa strašno, ali ne mogu da kažem da sam miran, sigurno da sam zabrinut", istakao  je Đorđević .

Koliko je povreda ozbiljna saznaćemo u narednom periodu, ono što je činjenica jeste da nije blaža jer Teodosić nije otputovao sa ostatkom tima na narednu prijateljsku utakmicu i biće mu biti stavljena zaštitna čizma, kako bi pokušao da se što pre "zaleči".

Prognoze nisu dobre i nije isključeno da će reprezentacija Srbije, put Kine bez kapitena, što bi bio veliki udarac za nacionalni tim.

Ukoliko do toga dođe Aleksandar Đorđević će na toj poziciji morati da se osloni na Stefana Jovića i Vasilija Micića.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve