Sport
29.06.2023. 22:35
Beta-AP

Sud u Nemačkoj

Bivši olimpijski šampion osuđen za seksualno zlostavljanje deteta

1
Izvor: Shutterstock

Bivši olimpijski šampion u biciklizmu Nemac Gregor Braun proglašen je krivim od strane nemačkog suda u slučaju seksualnog zlostavljanja deteta.

On je od strane regionalnog suda u Tibingenu proglašen krivim za seksualno zlostavljanje deteta, podsticanje seksualnog zlostavljanja deteta i traženje slika zlostavljanja.

On je osuđen na 33 meseca zatvora, navodi se u saopštenju suda.

Tokom suđenja, otkriveno je da je Braun (67) godinama plaćao ženi da dovedi svoju ćerku na sastanke za seks, počevši od trenutka kada je devojčica imala šest godina.

Tužioci su naveli da je u najmanje jednom slučaju 35-godišnja žena, koja je indetifikovana samo kao Ivon L. iz razloga privatnosti, primorala ćerku da snimi eksplicitne video snimke. U drugim slučajevima ona je slikala devojčicu, i slike i snimke slala Braunu.

Slučaj je izašao na videlo nakon što je žrtva podnela prijavu policiji 2021. godine, tri godine nakon što je pobegla od kuće. Sud je odlučio da ona ima pravo na odštetu.

Majka, koja je tokom suđenja dala delimično priznanje i izvinila se ćerki, osuđena je na 45 meseci zatvora.

Braun je negirao optužbe protiv njega i rekao da je nije tražio niti je želeo da devojčica bude prisutna, prenela je nemačka novinska agencija DPA.

Ali sud je zaključio da su iskazi žrtve verodostojni i rekao da joj je ukradeno detinjstvo. Na presude se može uložiti žalba.

Braun je osvojio zlatne medalje u pojedinačnoj i timskoj trci na Ollimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Afera u ženskom fudbalu: Treneri zlostavljali igračice
1

Istraga u SAD

05.10.2022. 18:10

Afera u ženskom fudbalu: Treneri zlostavljali igračice

Zlostavljanje i nedolično ponašanje u američkoj najjačoj ženskoj fudbalskoj ligi (NWSL) postalo je sistemsko, pokazala je nezavisna istraga.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve