Sport
16.06.2022. 10:30
Beta-AP

Košarka

Boban Marjanović napušta Dalas i prelazi u Hjuston?

boban marjanović 16. 6. 2022.
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Srpski košarkaš i dosadašnji igrač Dalasa Boban Marjanović trebalo bi da pređe u Hjuston, u trejdu koji uključuje dolazak centra Hjustona Kristijana Vuda u Dalas, preneo je Asošiejted pres.

U Hjuston bi pored Marjanovića otišli Trej Berk, Sterling Braun i Markiz Kris, a taj tim bi dobio i pravo na 26. pika ove godine.

Dogovor neće biti finalizovan do 23. juna i NBA drafta.

Vud koji igra i na poziciji krilnog centra u proseku je prošle sezone postizao 17,9 poena, uz 10,1 skok po utakmici.

Bio je jedan od devet igrača sa najmanje 17 poena i 10 skokova u sezoni, i pridružio se Džoelu Embidu iz Filadelfije, Janisu Adetokunbu iz Milvokija, srpskom igraču i članu Denvera Nikoli Jokiću, Bemu Adebaju iz Majamija, Domantasu Sabonisu (Sakramento), Jonasu Valančijunasu (Nju Orleans), Nikoli Vučeviću iz Čikaga i Deandre Ejtonu iz Finiksa.

Vud ulazi u poslednju godinu ugovora sa Hjustonom vrednog 41 milion dolara. On je novinarima u Hjustonu prošle nedelje otkrio da je imao preliminarne razgovore sa Roketsima o produžetku saradnje, a nije poznato da li je jedna strana odustala ili je postalo jasno da nije u dugoročnim planovima.

Dalas je ove sezone poražen u finalu Zapadne konferencije od Golden stejta sa 4:1 u seriji, dok je Hjuston imao najlošiji učinak u regularnom delu sa samo 20 pobeda iz 82 utakmice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda duguju milione evra za porez
Zagorac i Kalinić

Siniša Mali

14.06.2022. 10:02

Partizan i Crvena zvezda duguju milione evra za porez

Fudbalski i košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda duguju 25 miliona evra za porez, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve