Sport
04.09.2023. 10:32
R. E.

US Open

Hrvat impresioniran Đokovićevom snagom, evo šta mu je poručio

1
Izvor: Beta / AP / John Minchillo

Hrvatski teniser Borna Gojo lako je izgubio duel osmine finala protiv Novaka Đokovića na US Openu, a posle meča nije krio da je bilo impresivno ono što je prikazao najbolji teniser sveta.

Đoković je slavio u tri seta - 6:2, 7:5, 6:4, pokazavši da je spreman da se bori za novu titulu na grend slemu.

"Zadovoljan sam igrom koju sam prikazao. Dobro sam ušao u meč, imao sam dobar intenzitet. Prva dva seta su sada bila drugačija nego u trećoj rundi. Drugi set je bio prilično jak, uspeo sam da se vratim. Neutralizovao sam njegov servis, visok je momak, ali se dobro kreće. Uspeo sam da pročitam njegov servis i na kraju da pobedim", naveo je Đoković posle duela.

Njegov rival, koji je prvi put igrao na "Artur Ešu", a stigao je u glavni žreb kroz kvalifikacije, nije krio da je na drugoj strani mreže stajao nepobediv rival.

"Nije zabavno igrati protiv Đokovića. Da sam igrao bolje i on bi verovatno bolje igrao. Trebalo je neko vreme da se prilagodim. Bilo je sve u redu, to je bilo kul iskustvo. Da sam mogao, fizički bih stajao sedam sati tamo na glavnom terenu. Dao sam sve što sam mogao. Đoković mi je čestitao na mreži, a ja sam mu poručio da osvoji turnir u Njujorku", naveo je Gojo.

1
Izvor: Beta / AP / John Minchillo

Đokovića sada čeka teži rival, Tejlor Fric, uprkos tome što protiv njega ima perfektan skor od sedam pobeda u nizu.

"Fric će imati podršku navijača. Očekivano je pošto se igra u Americi. Bilo bi iznenađenje da nije tako. Za Ameriku je važno što ima trojicu u četvrtfinalu. Amerika je velika teniska nacija. Biću spreman za meč sa Fricom. Analiziraću prethodne mečeve, naročito onaj u Sinsinatiju. Igrali smo nekoliko puta prethodnih godina. Ima dobar servis, forhend. Sigurno da će biti motivisan da pobedi u takvoj atmosferi", istakao je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
18°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve