Sport
09.09.2022. 08:07
Beta

Skok u dalj

Bravo, Ivana! Četvrti Dijamant!

ivana vuleta, 9. 9. 2022.
Izvor: KEYSTONE / MICHAEL BUHOLZER

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je pobednički Dijamantski trofej u disciplini skok udalj na finalnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu.

Aktuelna prvakinja Evrope je do 17. pobede na mitinzima Dijamantske lige došla posle skoka u prvoj seriji od 6,97 metara.

Drugo mesto je zauzela Šve]anka Hadi Sanija sa preskočenih 6,55 metara, dok je Amerikanka Kvaneša Burks zauzela treće mesto (6,54).

"Nakon 2016. godine ovo mi je najuspešnija sezona u karijeri i izuzetno sam ponosna jer u ovim godinama uspevam da odolim svim izazovima i potvrdim kvalitet. Zahvalna sam na svim teškim trenucima koji su iza mene jer sam zahvaljujući njima mnogo naučila o sebi i ostala dosledna sebi i svom cilju", rekla je Vuleta posle takmičenja, saopšteno je iz njenog tima.

Vuleta ima 17 pobeda u Dijamantskoj ligi, a četvrti Dijamantski trofej u karijeri.

"Pimenili smo istu taktiku kao i u Minhenu na Evropskom šampionatu, išli smo na ispravan skok u prvoj seriji i ta odluka se potpuno se isplatila", izjavio je trener Goran Obradović.

Vuleta je ove godine osvojila titulu svetskog dvoranskog šampiona, titulu evropskog šampiona, osvojila je Dijamantsku ligu i zauzela sedmo mesto na Svetskom prvenstvu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Biljana, Dragutin, a sada i Angelina Topić... kakva porodica!
1

Šampioni atletike

23.08.2022. 07:38

Biljana, Dragutin, a sada i Angelina Topić... kakva porodica!

Cela Srbija priča o najmlađoj šampionki u atletici, Angelini Topić, koja je na Evropskom prvenstvu u Minhenu skokom uvis osvojila bronzu. Angelina je ćerka poznatih srpskih atletičara, Dragutina i Biljane Topić. Za one koji, možda, ne znaju o kome je reč, evo malog podsećanja...
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve