Sport
25.05.2022. 10:00

Konačno

Britanska vlada odobrila prodaju Čelsija

Čelsi
Izvor: Shutterstock

Britanska vlada odobrila je konzorcijumu koji predvodi američki milijarder Tod Boli da kupi fudbalski klub Čelsi.

"Kasno sinoć vlada Ujedinjenog Kraljevstva odlučila je da izda dozvolu za prodaju Čelsija", saopštio je portparol britanske vlade.
 

Takođe i Premijer liga je sinoć odobrila prodaju, pa će Roman Abramovič posle 19 godina prestati da bude vlasnik londonskog kluba, koji je za to vreme osvojio 21 trofej, uključujući i pet titula Premijer lige i dve Lige šampiona.

Konzorcijum koji predvodi suvlasnik Los Anđeles Dodžersa Tod Boli kupiće Čelsi za 4,25 milijardi funti.

Prihod od prodaje ide na zamrznuti račin koji kontroliše britanska vlada i biće uplaćen u humanitarne svrhe za pomoć Ukrajini, preneo je BBC.

Abramovič je morao da proda klub zbog navodnih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u jeku vojne intervencije u Ukrajini. Abramovič je nekoliko dana pošto je počeo rat, 24. februara, oglasio klub na prodaju. On je bio deo delegacije koja je učestvovala u mirovnim pregovorima Rusije i Ukrajine.

Britanska vlada uvela mu je sankcije 10. marta, ali je dala Čelsiju specijalnu dozvolu za rad, koja ističe 31. maja.

"Posle sankcija Romanu Abramoviču, vlada je naporno radila kako bi osigurala da Čelsi može da nastavi da igra fudbal. Uvek smo bili jasni da dugoročna budućnost kluba može biti obezbeđena samo pod novim vlasnikom. Posle opsežnog rada zadovoljni smo što Roman Abramovič ili neka druga osoba pod sankcijama neće imati koristi od prodaje. Sada ćemo započeti proces kako bismo obezbedili da se prihodi od prodaje koriste u humanitarne svrhe u Ukrajini, kao podrška žrtvama rata", dodaje se u saopštenju.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Navijači Čelsija: "Romane, Romane, Romaneee" (VIDEO)
čelsi, 6. 3. 2022.

Fudbal

06.03.2022. 10:27

Navijači Čelsija: "Romane, Romane, Romaneee" (VIDEO)

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je da su navijači uoči utakmice sa Barnlijem u Premijer ligi, izabrali pogrešno vreme da iskažu podršku vlasniku kluba Romanu Abramoviču.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve