Sport
20.04.2020. 16:29
R. E.

BRITANSKI MEDIJI: Đokoviću stav o vakcini ugrožava povratak na teren

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Protivljenje vakcinisanju moglo bi da se ispreči povratku Novaka Đokovića na teniske terena posle pandemije koronavirus, prenosi The Guardian. 

Đoković je izneo negativan stav o obaveznom vakcinisanju protiv Covid-19 kao uslovu da se nastupa na teniskim turnirima.

"Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema", rekao je Đoković.

U svetu tenisa polako raste pritisak da se igrači vakcinišu pre nastavka sezone, za šta se prošlog meseca javno založila bivša svetska broj 1 Ameli Morezmo.

"Nema vakcine – nema tenisa", napisala je Morezmo na Tviteru pre mesec dana.

Do 13. jula su suspendovana sva takmičenja - Vimbldon je otkazan prvi put od Drugog svetskog rata, dok će se Rolan Garos održati posle US opena krajem septembra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve