Sport
20.10.2021. 17:05
Tanjug

Dejan Stanković

"Cilj nam je da prezimimo u Evropi, za sada sve zavisi od nas"

dejan Stanković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Imamo ozbiljnih kadrovskih problema pred put u Dansku, idemo bez Pavkova, Kataija i Živkovića, a Dioni ide sa nama, uprkos tome što je iza njega samo jedan trening sa timom obe nedelje, izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči utakmice protiv Mitjilanda u trećem kolu Lige Evrope.

"Ne tražimo izgovore i svi momci koji budu izašli na teren pružiće maksimum. Dobro smo otvorili grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Biće teško jer je preko puta nas ekipa koja je brza, jaka, mlada i sa željom da se nadmeće, nadigrava i takmiči", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, ovaj put iskustvo je na Zvezdinoj strani.

"Gledaćemo da imamo kontrolu, a koliko ćemo u tome uspeti - ne znam. Utakmica će doneti ono što bude želela, ali potrudićemo se da ih umirimo, sprečimo ofanzivnu tranziciju i neutrališemo kontre. Radili smo mnogo na prekidima. Aut im je kao korner, svaki ide u pet metara, a na skok im ide po pet, šest igrača, baš su opasni u tom segmentu. Kad izvode kornere, svi praktično uđu u gol, tako da će na prekidima biti 12 ljudi u petercu u svakom trenutku", analizirao je Stanković.

Zvezdin trener kažebda će kao u Bugarskoj protiv Ludogoreca svi odsutni nedostajati a da će cilj ostati isti - pobeda.

"Gledaš ono što imaš i da izvučeš najbolje. Nama je cilj da "prezimimo" u Evropi. Za sada sve zavisi od nas, dobro je kad ne moraš da gledaš drugog, ne moram da pratim "lajv skor" i nadam se da će tako i ostati. Želimo da se vratimo iz Danske sa pozitivnim rezultatom", zaključio je Stanković.
 

Utakmica između Mitjilanda i Crvene zvezde igra se sutra od 18.45 sati.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dejan Stanković produžio ugovor
dejan-stankovic-4.jpg

Ostaje u Zvezdi

18.05.2021. 14:09

Dejan Stanković produžio ugovor

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković produžio je ugovor do 2024. godine, potvrđeno je Tanjugu u klubu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve