Sport
27.03.2023. 08:05
R. E.

Apel pred današnji meč

FSCG: "Fer navijanje i bez uvredljivih parola za Srbiju"

1
Izvor: EPA / Boris Pejovic

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) pozvao je sve pristalice domaćeg tima na korektno navijanje i bez pirotehnike i uvredljivih transparenata na meču protiv Srbije u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji će se igrati večeras u Podgorici.

FSCG i Evropska fudbalska unija (UEFA) duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili su današnji duel utakmicom povećanog bezbedonosnog rizika.

Predsednik Komisije za bezbednost FSCG Dragoljub Sekulić izjavio je da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, agencijom za obezbeđenje i ostalim subjektima, ranije počeli sa organizaciono-bezbedonosnim pripremama kako bi taj sportski događaj protekao bez problema i u skladu sa UEFA regulativom i zakonodavstvom Crne Gore, prenose crnogorski mediji.

Sekulić je apelovalo na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata uvredljive sadržine.

"Kapacitet Gradskog stadiona u Podgorici je 11.563 mesta, a prema trenutnoj potražnji ulaznica očekuje se da će u velikoj meri da bude popunjen. Na svim ulazima biće organizovan detaljan pregled", rekao je Sekulić.

On je dodao da u FSCG za sada nemaju informaciju o organizovanom dolasku navijača Srbije.

Utakmica između Crne Gore i Srbije na programu je od 20.45 časova na stadionu u Podgorici.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Litvanija pala: "Orlovi" pobedom započeli kvalifikacije za EP
1

Na putu ka Nemačkoj

24.03.2023. 23:19

Litvanija pala: "Orlovi" pobedom započeli kvalifikacije za EP

Fudbaleri Srbije pobedili su u petak u Beogradu selekciju Litvanije sa 2:0, u meču prvog kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve