Sport
15.09.2023. 15:12
Beta

Pojačanje na Marakani

Endiaje: "Zvezda je bila lak izbor"

Marakana
Izvor: Shutterstock

Dosadašnji fudbaler turske Adane Šerif Endiaje potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

"Srećan sam što sam ovde. Zaista sam zadovoljan onim što sam video od Crvene zvezde. Imao sam više ponuda, pogotovo iz Francuske, ali je odluka da dođem u Zvezdu bila laka. Motiv je naravno Liga šampiona, čast mi je što ću igrati u najvećem klupskom takmičenju na svetu", rekao je Endiaje.

On je rekao da bi mogao da igra već u subotu, u utakmici protiv Čukaričkog u Super ligi.

"Spreman sam da igram protiv bilo koga, da li je to Mančester siti ili neko drugi, ne pravim razliku. U Zvezdi sam kako bih pomogao timu da ostvari ciljeve. Znam da Zvezda ima sjajne navijače, radujem se što ću igrati pred njima. Svestan sam i da su njihova očekivanja velika, ali ovde sam da pružim maksimum. Nadam se da ću već u subotu istrčati na teren", naveo je.

Endiaje je dodao da mu je o klubu sve najbolje pričao bivši fudbaler crveno-belih Mamadu Mbođ.

"Mbođ je moj prijatelj, znamo se iz Senegala, odrasli smo u istoj ulici. Pričao mi je o Zvezdi u superlativima, ali i o Beogradu i Srbiji. Kaže da su ljudi gostoljubivi, da žive za fudbal i to mi se sviđa. Bio je i to motiv više za mene da dođem", rekao je on.

Endiaje je rekao da je upoznat sa taktičkim zahtevima trenera Baraka Bahara i da može da se prilagodi svakoj taktici.

On je ocenio da Zvezda ima šanse da igra u evropskim takmičenjima na proleće.

"Mislim da nismo slučajno u Ligi šampiona, već da se time dokazuje kvalitet. Imamo šansu da prođemo dalje", naveo je Endiaje.

Endiaje je rođen u Dakaru, a karijeru je gradio u Evropi. Po završetku juniorskog staža stigao je u Beveren, a afirmaciju je doživeo u prvenstvu Turske gde je za Goztepe na 73 utakmice postigao 24 gola. Posle toga je u 20 utakmica za Adanu postigao 13 golova. Nastupao je i za kineski Šangaj Port gde je u 25 mečeva postigao devet golova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve