Sport
12.04.2022. 11:59
Beta

Novi trener

Čukarički brzo našao zamenu Saši Iliću

Milan Lešnjak
Izvor: Beta/FK Cukaricki

Fudbalski klub Čukarički imenovao je Milana Lešnjaka za novog trenera.

Kako je saopštio beogradski klub, Lešnjak će u narednom periodu predvoditi ekipu. On je na klupi zamenio Sašu Ilića, koji je u ponedeljak sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

"Ekipa je igrala dobro tokom sezone, čvrsto drži treću poziciju, na putu je da izbori plasman u Evropu. Već sam u sistemu Čukaričkog, u poslednje vreme kroz saradnju sa BASK-om, gde je klub slao mlade igrače na kaljenje. Sada sam preuzeo ulogu šefa struke, sa ciljem da najpre u narednih sedam mečeva plej-ofa odigramo takmičarski fudbal, da probamo mlade igrače, da vidimo ko je od njih za velika dela", rekao je Lešnjak.
 

"Uvek sam tu za klub, to nikad nije bilo sporno. Na nama je da najpre matematički osiguramo treće mesto, pa da potom imamo više prostora za mlade momke. Čukarički zaista ima dobru ekipu, vrlo talentovanu, sa odličnim balansom starijih, iskusnijih i mlađih prvotimaca", dodao je on.
 

Lešnjak će danas obaviti prvi trening sa ekipom.

On je već bio u klubu sa Banovog brda, predvodio je klub u sezoni 2016/2017, između ostalog i u mečevima Lige Evropa protiv Ordabašaija i Videotona. Osim kao trener, u Čukaričkom je bio i koordinator i direktor Omladinske škole.

"Znam klub, znam kako funkcionišu stvari. Dobro poznajem igrače, mnogima sam i ranije bio trener. Golman Mićović je bio kod mene u selekciji 2001, Miladinu Stevanoviću sam takodje bio selektor, Srdjana Mijailovića znam iz Crvene zvezde, još iz mladjih kategorija. Šapić je kod mene debitovao u Lučanima protiv Mladosti, Savić i Kovač su igrali kod mene u Zvezdi... Sve su to dobri momci, odlični igrači", naveo je Lešnjak.
Milan Lešnjak
Izvor: Beta/FK Cukaricki
 

Lešnjak je dodao da ekipa ne sme da se opusti, pošto će u plej-ofu igrati samo protiv najboljih ekipa u ligi.

Čukarički će u subotu od 14 časova na svom terenu igrati protiv TSC-a, u prvom kolu plej-ofa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počinje prodaja ulaznica za večiti derbi
fudbal

Partizan-Zvezda

11.04.2022. 12:42

Počinje prodaja ulaznica za večiti derbi

Prodaja ulaznica za predstojeći fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana počeće u utorak 11. aprila, saopštili su crveno-beli.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve