Sport
22.11.2023. 11:45
R. E.

Finale Dejvis kupa

Srbija želi novi trofej: Kad, ako ne sad

1
Izvor: Beta / AP / Manu Fernandez

Srpski teniseri u Malagi u četvrtak počinju takmičenje na finalnom turniru Dejvis kupa.

Predvođena najboljim igračem sveta, teniska reprezentacija Srbije u četvrtak od 16 časova igra protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Srpski tim želi da u vitrine donese još jednu "salataru", nakon što je prva i jedina za sada osvojena 2010. godine.

Tim selektora Viktora Troickog važi za favorita, pre svega zato što u svojim redovima ima Đokovića, koji je u Malagu stigao nakon trijumfa na završnom turniru sezone u Torinu, gde je i overio prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

A upravo je Đoković u finišu sezone potvrdio da mu je velika želja da podigne trofej Dejvis kupa.

"Najveća želja ove godine mi je da osvojimo Dejvis kup. Nadam se da ćemo svi biti u dobroj formi i da ćemo biti zdravi na takmičenju u Malagi", poručio je Đoković.

1
Izvor: Beta / AP / Manu Fernandez

Dušan Lajović rekao je da se ekipa dobro pripremala i da se nada dobroj igri u četvrtfinalu.

"Došli smo u nedelju u Malagu, a trenirali smo nedelju dana u Beogradu pre puta. Nadam se, sada kada smo kompletni, dobrom susretu protiv Britanaca. Svi igrači su spremni da zaigraju i trebalo bi da iskoristimo dobru energiju i samopouzdanje koje nam Novak donosi posle izuzetne sezone. Nadam se najboljem mogućem takmičarskom početku ove nedelje", naveo je on.

"Za sada sve funkcioniše savršeno. Troicki, Tipsarević i Bozoljac su uspeli da nađu spoj kako je najbolje pristupiti igračima i kako da se izvuče maksimum iz svakog pojedinca. Videćemo kada počnu mečevi, ali prvi put imamo ovako veliki stručni štab, što može samo da nam koristi", dodao je Lajović.

On je rekao da se mlađi igrači dobro snalaze, ali da im nije prvi put da igraju u Dejvis kupu i dodao da ne želi da prognozira ishod takmičenja.

"Imamo dobar tim, a imamo i Britance, koji su nezgodni, jer je njihov drugi igrač Drejper odigrao dva poslednja turnira na visokom nivou, osvojio jedan, igrao finale na ATP. Ne smemo da potcenimo nikoga, ali mi imamo Noleta koji nam uliva samopouzdanje i daje mogućnost da se na njega oslonimo. Mi ostali moramo da verujemo u naše sposobnosti i ko god bude igrao drugi meč, ima šansu", ocenio je Lajović.

Britanci su imali dosta problema, budući da je prvo učešće otkazao Deni Evans, potom Endi Marej, dok je i nastup Kamerona Norija bio neizvestan.

Selektor Srbije Viktor Troicki na raspolaganju u Španiji uz Đokovića ima još i Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića, Hamada Međedovića i Filipa Krajinovića. 

Srbija je jedini pehar Dejvis kupa osvojila 2010. godine, kada je u finalu savladala Francusku (3:2), a u timu su tada bili Đoković, kao i članovi sadašnjeg stručnog štaba reprezentacije Troicki i Tipsarević, uz Nenada Zimonjića u dublu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Broj jedan 400 nedelja!!!
1

ATP lista

20.11.2023. 09:02

Broj jedan 400 nedelja!!!

Srpski teniser Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka svoju rekordnu 400. nedelju na vrhu ATP liste, više od 12 godina nakon što se prvi put popeo na vrh.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve