Sport
04.08.2021. 12:43
R.E.

Vaterpolo

"Delfini" u polufinalu!

vaterpolo
Izvor: Shutterstock

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igrata u Tokiju, pošto su u četvrtfinalu pobedili Italiju 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2)

Izabranici Dejana Savića odigrali su odličan meč, od starta nametnuli svoj ritam, odlično branili gol od aktuelnog šampiona i na kraju izborili polufinale, u kom će se sastati sa Španijom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Filipović sa tri gola, dok su po dva postigli Strahinja Rašović, Dušan Mandić i Andrija Prlainović.

U durgom polufinalu igraće Grčka i bolji iz duela Mađarska- Hrvtaska.

"Dočekali smo četvrtfinale u dobrom raspoloženju, bio sam optimista i uveren da ćemo pobediti. Ovo nam je najbolja utakmica u poslednje tri godine", izjavio je srpski vaterpolista Andrija Prlainović posle pobede.

"Srećan sam što ćemo naše reprezentativne karijere završiti u borbi za medalje. Kako god da bude, to je najmanje što smo zaslužili."

On je dodao da veruje da ekipa može još bolje u polufinalu protiv Španije.

"Najviše su pokazali ovde, uopšte u poslednje tri godine. U kontinuitetu dobro igraju, pravi su tim, najteže je igrati protiv njih. Međutim, mislim da smo i mi dostigli dobru formu i da smo spremni da odigramo odličnu utakmicu u polufinalu", istakao je Prlainović.

Duško Pijetlović je ocenio da je ekipa opet pokazala kontinuitet i odigrala veoma dobro.

"U drugom delu smo malo i usporili, nismo hteli previše da rizikujemo i zato rezultat nije ubedljiv".

On je dodao da će "ključ" u polufinalu protiv Španije biti odbrana.

"Zasluženo su tu gde jesu, gubili smo od njih u poslednje tri godine, minimalno ili igrali nerešeno. Dobili su nas i ovde na početku, ali mi se nadamo da će sada naša odbrana biti prava, da ćemo biti skoncentrisani i sve završiti kako treba", poručio je Pijetlović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ekskluzivno: Učesnica Olimpijskih igara Ivana Jorović o utiscima iz Tokija
Ivana Jorović

Ivana Jorović

01.08.2021. 09:56

Ekskluzivno: Učesnica Olimpijskih igara Ivana Jorović o utiscima iz Tokija

Teniserka Ivana Jorović se pre nekoliko dana vratila iz Japana sa Olimpijskih igara. Puna je utisaka i jedva smo čekali da ih podeli sa nama. Pitanja su samo navirala: kako se provodi slobodno vreme u Olimpijskom selu, šta se jede, kako Novak igra karte, sa kime su se sve družili, ali i šta Ivana planira dalje u svojoj karijeri.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve