Sport
25.04.2024. 16:43
Beta

Evroliga

Disciplinski postupak protiv trenera Panatinaikosa

ergin otoman, 25. 4. 2024.
Izvor: ANA-MPA / Georgia Panagopoulou

Uprava košarkaške Evrolige saopštila je da je pokrenula disicplinski postupak protiv trenera Panatinaikosa Ergina Atamana zbog netačnih izjava i komentarisanja suđenja posle poraza od Makabija u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa.

 

Evroliga je izrazila razočaranje izjavama Atamana i kluba, kao i zbog drugih dešavanja posle utakmice u Atini u utorak, koju je Makabi dobio 91:87.

Panatinaikos je u sredu saopštio da ne bi voleo da tužne stvari koje se trenutno u svetu dešavaju u ratom zahvaćenim područjima utiču na košarku, a Ergin Ataman je pred novinarima analizirao određene delove utakmice.

Evroliga je navela da su takvi postupci u suprotnosti sa zajedničkom izjavom od 15. aprila koju su potpisale Evroliga, Bord trenera Evrolige, Udruženje igrača Evrolige i Sindikat sudija Evrolige i da oni stvaraju "nepotreban i nepravedan konflikt koji su se te četiri organizacije obavezale da spreče".

"Izjave trenera Atamana su namerno obmanjujuće i netačne, daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranih napada, pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet sudija, vršenje dodatnog pritiska na njih i organizaciju lige - pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve", navodi se u saopštenju.

Evroliga je izrazila žaljenje što te izjave nisu predstavljene njenim čelnicima preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni svakom treneru i klubu.

"Evroliga takvo ponašanje neće tolerisati. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se dogodili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, kada je gospodin Ataman sprečio novinare da obavljaju svoj posao", piše u saopštenju.

Evroliga je navela da je njeno poštovanje prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa neupitno i jednako poštovanju prema ostalim klubovima, a da su pomenuti događaji u suprotnosti sa principima poštovanja prema klubovima, organizaciji kojom oni upravljaju i vrednostima koje takmičenje želi da promoviše.

Uprava takmičenja ohrabrila je Atamana, Panatinaikos i sve klubove i pojedince da izbegavaju slične izjave i ponašanje u predstojećim utakmicama i da promovišu vrednosti koje predstavlja takmičenje Evrolige.

Druga utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige između Panatinaikosa i Makabija igra se večeras od 20.15 u Atini.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve