Sport
25.11.2023. 18:05
Beta

Dejvis kup

Đoković izgubio od Sinera

1
Izvor: AP / Manu Fernandez

Teniseri Italije izjednačili su na 1:1 protiv Srbije u polufinalu Dejvis kupa u Malagi, pošto je Janik Siner pobedio Novaka Đokovića sa 6:4, 2:6, 7:5.

 

Prethodno je prvi bod Srbiji doneo Miomir Kecmanović, pošto je slavio protiv Lorenca Muzetija sa 6:7(7), 6:2, 6:1.

Đoković je potom bio na korak da donese pobedu svom timu, ali je propustio tri meč lopte, pa će dubl odlučiti koja selekcija će se protiv Australije boriti za trofej u Dejvis kupu.

Siner je mnogo bolje ušao u meč i sa dva brejka je doneo Italiji prednost od 4:1, nakon čega je mirno priveo prvi set kraju.

Gubitak prvog seta nije poremetio najboljeg tenisera sveta, koji se "probudio" u drugom setu.

Đoković je do prve brejk prilike na meču stigao u četvrtom gemu drugog seta i odmah je iskoristio (3:1), a bolju igru potvrdio je kada je novim brejkom "zatvorio" drugi set i dobio ga sa 6:2.

U trećem setu se vodila najveća borba. Đoković je propustio jednu brejk priliku u drugom gemu, potom još jednu u osmom i na kraju čak tri brejk, odnosno meč lopte u desetom gemu.

Samo nekoliko minuta nakon što Đoković nije iskoristio meč lopte, usledio je preokret - brejk za Sinera. Imao je Đoković 30:15 u tom gemu, ali je Italijan vezao tri poena i osvojio odlučujući brejk na meču.

Finalni meč se igra u nedelju od 16.00.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve