Sport
15.02.2022. 09:48
R.E./Tanjug

Dugo se čekalo

Đoković o deportaciji, vakcinaciji i "žrtvovanju" trofeja...

Novak Đoković
Izvor: AAP / JAMES ROSS

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da bi radije propustio buduće trofeje nego da bude primoran da primi vakcinu protiv koronavirusa.

Ðoković je u intervjuu za BBC rekao i da ne treba da se povezuje sa antivakserskim pokretom, ali podržava pravo pojedinca na izbor.

Srpski teniser na pitanje da li bi žrtvovao učešće na takmičenjima kao što su Vimbldon i Rolan Garos zbog svog stava o vakcini rekao je:
 

"Da, to je cena koju sam spreman da platim. Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće", rekao je Đoković na tu temu i dodao:
 

"Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti, jer svi zajedno pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida. Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadam se da ćemo svi vrlo brzo videti skori kraj ovog virusa", poručio je Ðoković.

Istakao je i da se nada da će se uslovi o vakcinaciji promeniti na pojedinim turnirima, a govorio je i o dešavanjima u Australiji pred početak prvog gren slema.

"Bio sam zaista razočaran i tužan načinom na koji se sve završilo po mene u Australiji. Greška u viznoj deklaraciji nije namerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i sam ministar u Ministarstvu za imigraciju u Australiji.

Ono što malo ljudi zna jeste da ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila, dodao je Ðoković.

"Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se potpuno ne slažem", poručio je Ðoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković i Vučić: O Australiji, šta će to Novak pamtiti, a šta predsednik predviđa
Đoković i VUčić

Poseta

03.02.2022. 10:55

Đoković i Vučić: O Australiji, šta će to Novak pamtiti, a šta predsednik predviđa

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića, kojem je zahvalio što je svuda Srbiju predstavljao časno i hrabro i ukazao da nikada nijedan gost u Predsedništvu, osim Novaka, nije izazvao toliko interesovanje medija, ni zaposlenih na Andrićevom vencu, što znači, kako je rekao, da je "neko poseban i veći od svih nas danas tu".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve