Sport
11.07.2023. 21:55
R. E.

"Mentalna gromada"

Novak: "Volim da osetim pritisak, inspiriše me da igram najbolji tenis"

1
Izvor: Beta / AP / Kirsty Wigglesworth

Statistika kaže da deset godina nije izgubio na Vimbldonu od tenisera iz Top 10 i taj niz se nastavlja...

Novak Đoković bukvalno čisti sve pred sobom i oseća veliku "glad" da osvoji još jedan grend slem pehar i popravi rekord.

Potvrdio je to i u četvrtfinalu ovogodišnjeg Vimbldona, savladavši Andreja Rubljova u četiri seta, čime je stigao do 46. grend slem polufinala, 12. na Vimbldonu, 400. meča na najvećim turnirima...

Kaže, ipak, da ga statistika ne interesuje i da je isključivo skoncentrisan na teren i rivale.

"Hvala što pominjete tstaistiku, ali na kraju to su samo brojevi. Ne volim da provodim vremena govoreći o statistici, ovaj turnir i dalje traje. Želim da usmerim pažnju na sledeći meč. Znam da će svaki meč biti sve teži", rekao je u intervjuu na terenu posle pobede Đoković.

Kao i mnogo puta u karijeri, uprkos rezultatskom zaostatku, pronašao je način, volju, motiv da promeni tok igre, napravi preokret i stigne do pobede. Od njega mnogi to očekuju, zbog čega uvek igra pod pritiskom, ali se sa njim uspešno bori i kako je priznao - voli!

"Volim to, i to je istina. Mislim da svaki teniser voli da bude u poziciji da svako hoće da ga pobedi. To jeste privilegija, kao što je Bili Džin rekla. Pritisak je deo onoga što radimo. Pritisak je uvek tu i svaki put kad izađem osećam ga, pogotovo na Centralnom terenu. U isto vreme, to budi najlepše emocije u meni i inspiriše me da igram najbolji tenis. Znam da svi hoće moj skalp, da hoće da me pobede, ali ne dešava se još uvek", iskren je bio Đoković.

Nakon tog odgovora bilo je komešanja i mnogo reakcija sa tribina, a on je spremno odgovorio: "Vrlo skromno od mene", napomenuo je uz smešak, zbog čega je pobrao aplauz.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve