Sport
25.01.2023. 14:03
Beta

Melburn

Đoković posle pobede: "Rezultat ne govori o realnosti ovog meča"

1
Izvor: Beta / AP / Ng Han Guan

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan svojom igrom u četvrtfinalu Australijan opena, kao i da njegov ubedljiv rezultat u prva dva seta protiv Rusa Andreja Rubljova nije realan odraz meča jer je bilo mnogo tesnih gemova.

"Ne mogu da budem zadovoljniji svojim tenisom. Volim da igram na ovom terenu, na najposebnijem turniru u mojoj karijeri. Nije bilo lako prilagoditi se vetrovitim uslovima danas. Rezultat ne govori o realnost ovog meča, bilo je mnogo tesnih gemova. Andrej je sjajan igrač. Imao sam plan igre i uspeo sam da ga ostvarim. Našao sam svoj najbolji tenis i prezadovoljan sam zbog toga", rekao je Đoković nakon meča.

Peti teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu savladao šestog igrača sveta Andreja Rubljova sa 6:1, 6:2, 6:4.

Đoković je tako osigurao plasman u 44. grend slem polufinale, gde će za protivnika imati 35. tenisera sveta Amerikanca Tomija Pola.

"On neće imati šta da izgubi, prvi put je u grend slem polufinalu. Igra strašno dobro, posebno u poslednjih godinu i po dana", istakao je Đoković.

U prvom polufinalu se sastaju treći i 18. nosilac Grk Stefanos Cicipas i Rus Karen Hačanov. Oba polufinala su na programu u petak.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve