Sport
09.07.2021. 20:30
R.E.

Vimbldon

Đoković u finalu: "Mnogo pričam, izvinite"

Novak Đoković, 9. 7. 2021.
Izvor: EPA / NEIL HALL

Najbolji teniser sveta Novak Ðković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je savladao Denisa Šapovalova 7:6 (7:3), 7:5, 7:5. Srpski as dobio je i sedmi međusobni duel protiv Kanađanina i u nedelju, 11. jula, će se boriti za trofej protiv Matea Beretinija. Ðoković će imati priliku da osvoji šesti trofej na Vimbldonu i ukupno 20. gren slem, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Toliko puta sam rekao i ponoviću sada da je ovo moj omiljeni turnir i moj omiljeni teren. Kad stanem na teren nema povlačenja. Kada izađem ovde, pokušavam da izvučem maksimum. Predaja nikad nije opcija“, rekao je najbolji teniser sveta Novak Ðoković posle pobede.

"Gren slemovi su mi sada sve. Privilegovan sam što pišem istoriju sporta koji volim. To me inspiriše. Ipak, moram i da balansiram, da budem svestan trenutka u kome sam. Za mene postoji samo naredni meč, ne razmišljam ni o čemu drugom. Izlazak na teren u GS finalu je zaista nešto posebno. Izvinite, mnogo pričam", poručio je Ðoković. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Troicki: Verujem da je Novak spreman za zlato u Tokiju
Viktor Troicki i Novak Đoković

"To mu nedostaje"

14.06.2021. 14:35

Troicki: Verujem da je Novak spreman za zlato u Tokiju

To što Novak postiže je fascinantno, dobiti prvo Nadala na njegovom terenu u Parizu, pa se vratiti u finalu posle 0:2. Verujem da se neće zaustaviti i da će već ove godine postati rekorder po broju Gren slemova, izjavio je srpski teniser Viktor Troicki.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve