Sport
09.06.2019. 12:25
R.E./Index.hr/Foto:EPA

ĐOKOVIĆ: Ulaznice su im važnije od igrača

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Austrijanac Dominik Tim plasirao se juče u finale Rolan Garosa nakon što je u polufinalu savladao Novaka Đokovića 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 nakon dvodnevne borbe koja je trajala ukupno četiri sata i 20 minuta.

"Iskreno da vam kažem, ne znam šta je taktika u ovakvim uslovima, pogotovo u petak. To je stvarno preživljavanje, ubaciti jednu loptu više od protivnika u teren i pronaći način za osvajanje poena ", rekao je Đoković, preneo Index.hr, pa odgovorio na pitanje novinara o tome razgovara li se o uslovima pre izlaska na teren i postoji li neki postupak koji se primenjuje:

"Nema... Iako, zavisi. Ako je u pitanju jaka kiša, pljusak, logično je da se zatvara zato što ne žele štetu na terenu i, naravno, to je nešto što odlaže meč. Što se tiče vetra, tu nema preciznih pravila, meni je sudija juče rekao da se igra dok god neki predmet ne uleti na teren i ne postane opasno po ljude i igrače. U prvom gemu meča uleteo je kišobran i zamalo povredio čoveka na tribinama. Od mene je bio tri metra, nisam znao da je kišobran tako opasan u tim uslovima."

Dodatno je Đoković komentarisao dva prekida polufinalnog meča.

"Oni su tako odlučili. Ali znate šta, vi morate uzeti u obzir i veličinu ovog turnira. Za njih je odlaganje meča za jedan dan nešto što je ogroman trošak. Tako da tu ima mnogo više biznisa nego sporta. Nije im to prioritet i ne samo u tenisu, nego u svim komercijalnim, globalnim sportovima - mnogo više se pažnje usmerava na vrednost ulaznice nego na to kako se igrači osećaju na terenu. Ali dobro, to je tako kako je, prihvatam to, moram, deo sam sporta koji volim i igram na profesionalnom nivou. Nije ni prvi ni poslednji put ni meni ni nekom drugom igraču da je deo takve situacije", zaključio je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve