Sport
23.11.2019. 16:06
R. E.

DONČIĆ O PARTIJAMA U NBA LIGI: Znao sam da ću biti dobar, ali ne baš ovoliko

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prvi put nakon što se penzionisao Dirk Novicki je sinoć gledao svoj Dalas u kome je proveo 21 godinu. I imao je šta da vidi. Pred njegovim očima Luka Dončić je ponovo dominirao i krojio klupsku istororiju. Mladi slovenac je postao prvi igrač nakon Novickog koji je postigao 30 ili više poena na tri uzastopne utakmice, a ujedno je i najmlađi igrač NBA lige u istoriji kome je tako nešto pošlo za rukom.

Na taj način je, mladi Slovenac je još jednom potvrdio da je istinski naslednik legendarnog Nemca.

U ubedljivoj pobedi Dalasa nad Klivlendom, 143:101, Dončić je postigao 30 poena, uz 14 asistencija i sedam skokova, za šta mu je trebalo svega 28 i po minuta.

Nakon 15 odigranih utakmica Dončić je četvrti strelac lige sa 29,9 koševa po utakmici, drugi asistent lige sa 9,7 po meču, ali i 12 skakač NBA lige.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Richard W. Rodriguez

Iz utakmice u utakmicu Slovenac pomera granice, zbog čega ga, s razlogom, mnogi smatraju MVP kandidatom.

Povezane vesti - NIKO KAO ON I LEBRON: Dončić ispisao istoriju NBA lige

Dončić je ovih dana dao intervju za televiziju "Stadium", a novinar Šams Charania objavio je deo razgovora na društvenim mrežama. Izdvojen je odgovor na pitranje da li je očekivao da će nakon uspeha sa Real Madridom i reprezentacijm Slovenije i u NBA ligi biti ovako dobar.

"Iskreno, verovao sam. Znao sam da ću biti dobar, ali ne baš ovako dobar, sigurno. Nisam znao da ću igrati ovako, nisam to očekivao. Srećan sam što igram ovako, ali moram da budem još bolji", rekao je Dončić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve