Sport
01.06.2020. 13:13
R. E.

"DOSTA NAM JE" Džordan: Jedinstveno protiv rasizma

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Već petu noć zaredom Amerika je na nogama zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Širom SAD organizuju se protesti koji su u nekoliko navrata prerasli i u fizičke sukobe.

Iako je kroz karijeru izbegavao da se oglašava povodom politike, svoj glas je povodom ovog tragičnog događaja podigao i vlasnik Šarlot Hornetsa, legendarni Majkl Džordan.

"Duboko sam ožalošćen, iskreno u bolu i vrlo ljut. Vidim i osećam svačiji bol, bes i frustraciju. Stojim sa onima koji se suprotstavljaju rasizmu i nasilju prema ljudima druge boje kože u našoj zemlji. Dosta nam je", naveo je Džordan u pisanoj izjavi i pozvao na jedinstvo u borbi protiv rasizma.

On je poručio da u ovom momentu svi moraju da pokažu saosećanje i empatiju i da nastave mirno da izražavaju negodovanje protiv nepravde i traže odgovornost.

"Naš jedinstveni glas mora da izvrši pritisak na vlasti za kreiranje sistemskih promena. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo zajedno da radimo na tome da osiguramo pravdu za sve", poručio je legendarni košarkaš Čikaga, osvajač šest NBA titula, a trenutno vlasnik Šarlota.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve