Sport
18.11.2023. 18:03
Beta

Selektor Srbije

Piksi pred Bugarsku: "Niko ne sme da pomisli da će utakmica biti laka"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Selektor Srbije Dragan Stojković izjavio je u Leskovcu da je pred njegovom ekipom istorijska utakmica protiv Bugarske i istakao da svi u timu znaju šta treba, uz veliki oprez, činiti da fudbalsku reprezentaciju odvedu na Evropsko prvenstvo.

"Kako se osećam na jugu Srbije? Delim radost sa svima, igračima i stučnim štabom, što ćemo prvi put van Beograda igrati ovako važnu utakmicu, poslednju u kvalifikacijama i to upravo na jugu Srbije na novom stadionu", rekao je najpre Stojković na konferenciji za novinare u Leskovcu.
 

"To je jedna stvar, a druga stvar je što sledi sutra - najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama... Što se sastava tiče, nemam nekih dilema. Znam ko će biti u prvih 11", dodao je selektor Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće sutra od 15.00 na stadionu "Dubočica" u Leskovcu selekciju Bugarske, u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbiji, koja je trenutno druga na tabeli Grupe G sa 13 bodova, dovoljan je jedan bod iz sutrašnje utakmice da se plasira na šampionat Evrope u Nemačkoj.

Stojković je istakao da je Bugarska kvalitetna ekipa i da zato njegovi igrači, pre svega moraju da budu oprezni, što je ponovio nekoliko puta tokom konferencije za novinare.

"Kada ste oprezni, time samo pokazujete poštovanje prema takmičenju u kome ste. Niko ne sme da pomisli da će utakmica biti laka. Biće izuzetno zahtevna i teška jer igramo sa ekipom koja je rezultatski potpuno rasterećena, a to zna da bude opasno", rekao je Stojković.

"Ako smo došli već do situacije u kojoj se nalazimo, a to je da sami odlučujemo o svojoj sudbini, onda takvu šansu ne pomišljamo da propustimo", dodao je on.
 

Kako je naveo, Bugarska na toj utakmici ne sme da ima veći motiv od Srbije.

"Ovo je na neki način, neću preterati ako kažem, sigurno jedna istorijska utakmica za nas. Istorijska pre svega za ovu generaciju igrača, i oni su toga svesni", rekao je selektor Srbije.

Poslednja utakmica reprezentacije na Evropskom prvenstvu bila je i poslednja utakmica Stojkovića u nacionalnom timu.

"Deluje malo emotivno i na mene, što se tiče Niša, Leskovca, ovog kraja. Veoma sam srećan što smo reprezentaciju doveli ovde da načini taj poslednji korak ka jednom velikom uspehu", rekao je Stojković.

"Bio sam kapiten te 2000, mnogo je vremena prošlo, a sada mi se pruža prilika kao treneru da uradim nešto lepo za naš fudbal. I budite ubeđeni da ću dati sve od sebe, svo fudbalsko znanje koje imam ću preneti igračima da zajedno na kraju slavimo", dodao je on.
 

Upitan koji će biti glavni adut njegove ekipe na sutrašnjem meču, Stojković je odgovorio - timska igra.

"Fokus je uvek bio na kolektivu i timskom duhu. Svako od njih je u ulozi da pruži maksimum za svoju reprezentaciju, bez samoisticanja, bez stvari koje mogu da naruše kolektiv. Fudbal je kolektivna igra i ako mislite da možete sami da rešite nešto, varate se. Kolektivna snaga mora da krasi Srbiju. Oni su mnogo puta to pokazali, ne očekujem da sutra bude nešto drugačije", rekao je Stojković.

"Da li smo skup zvezda ili prosečnih igrača, to nije ni toliko bitno, bitno je da delujete kao tim", istakao je on.

Novinare je zanimalo da li će utakmicu započeti sa dvojicom napadača, a Stojković je odgovorio pitanjem: "Mislite da jedan nije dovoljan?"

"Opredeljeni smo ka ofanzivnom fudbalu, ja ga tako volim. Ovo je utakmice gde greške moraju da budu svedene na minimum, eventualne greške... S druge strane, u ofanzivno smislu da šanse krunišemo golom, bar jednu. Ubeđen sam da će tako i biti", rekao je Stojković.

"Nema tu velike filozofije niti velikih tajni, znamo šta nas čeka, znamo šta treba da radimo i učinićemo sve da to i uradimo, a to je da Srbiju odvedemo u nemačku. Ovu šansu Srbija ne želi da propusti, tako se namestilo. Sutra je na njima da upale motore i da pod punim gasom započnu utakmicu i tako je i završe", istakao je selektor.
 

Na pitanje koliko mu znači što će utakmicu u Leskovcu gledati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, selektor je odgovorio da cela zemlja isčekuje utakmicu i pobedu.

"Pretpostavljam da i naš predsednik ima iste želje. Meni je drago, a igračima sigurno. On je dosta svojim delovanjem učinio da dođe do ovih stadiona. Ne zaboravite, ako nemate političku podršku, možete da maštate o stotinu Marakana, ali ih nikada nećete dobiti. Biće mi drago ako dođe sutra, verujem da će biti vatreni navijač Srbije", rekao je Stojković.

Kapiten reprezentacije Dušan Tadić je naveo da se nada da će odlazak nacionalnog tima na velika takmičenja postati nešto "normalno" i dodao da nema ništa protiv da se uvek rešava u poslednjem kolu, ali da uvek ode na veliko takmičenje.

"Došli smo do poslednje utakmice, nalazimo se u dobroj situaciju i želimo da sve krunišemo sutra, da sa stilom odemo na EURO. Da vežemo dva velika takmičenja, bilo bi lepo kada bi to postalo normalno, da sve ide svojim tokom", rekao je Tadić.

U drugom meču G grupe sastaju se Mađarska i Crna Gora. Mađari su trenutno prvi na tabeli sa 15 bodova, dok je Crna Gora treća sa 11.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dekijev sin na Piksijevom spisku!
piksi fss

Meč odluke

31.10.2023. 14:50

Dekijev sin na Piksijevom spisku!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je u sredu širi spisak igrača za utakmicu protiv Bugarske, a na njemu se ovaj put našao i sin Dejana Stankovića - Filip.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve