Sport
22.03.2020. 15:07
Zoran Šećerov

DRIBLANJE MILIONA: Na vreme shvatio kako treba sa novcem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kristijano Ronaldo zarađuje i kad spava. Ne od fudbala već od ulaganja novca koji je zaradio igrajući fudbal. Oni koji vole da zagledaju u tuđi džep izračunali su da je portugalski as samo u jednoj godini strpao u novčanik više od 23 miliona evra neto.

Preciznije rečeno, zarađivao je 1,9 miliona mesečno, 420.000 evra nedeljno ili 2.500 evra na sat, odnosno 42 evra svakog minuta. Ali to su cifre koje je ostvario jedino i isključivo od igranja fudbala u tamo nekoj godini s početka karijere. Priča je sada drugačija, zarađuje više.

Deo prihoda, koji su daleko od naivne sume, jedan od najboljih fudbalera sveta ostvaruje i po osnovu sponzorskih ugovora.

Kako su u pitanju korporacije s čudesnim rejtingom i bogatstvom koje je teško i zamisliti ("Nike", "Armani"...), pretpostavka je da ti i takvi prihodi nadmašuju one koje Ronaldo ostvaruje na zelenom terenu. Na kraju, tu je i zarada od poslova u koje je uložio prethodno zarađeno, tako da ovaj as već sada može da se pohvali kako pripada klubu izuzetno bogatih ljudi planete. Jedan od podataka je više nego ilustrativan: od 1. juna 2018. do 1. juna 2019. Kristijano Ronaldo je inkasirao ni manje ni više nego 109 miliona evra. Ne čudi jer ovaj fudbaler nije
samo fudbaler.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Ne tako davno je uplovio i u vode hotelijerstva. Njegov hotel "Pestana CR7" u Lisabonu jedan je od najposećenijih u
prestonici Portugala. Takođe je i atrakcija glavnog grada, odnosno popularno mesto koje ne zaobilazi niko od onih koji drže do sebe i do svog ugleda. Reč je o butik-hotelu sa četiri zvezdice prestižnog hotelskog lanca „Pestana", sada već prepoznatljivog brenda sa četiri velika hotela koji posluju pod istim imenom a nalaze se na prestižnim lokacijama Lisabona, Madrida i Njujorka, odnosno na ostrvu Madeira na kojem je rođen ovaj velikan sporta. Biće ih još. Hotel iz ovog lanca imaće i marokanski grad Marakeš. Hotel "Pestana CR7" uređen je u art deko stilu. Dvokrevetne sobe sa modernim kupatilom i velikim TV-om nude maksimalno opuštanje i uživanje. Sve su klimatizovane i imaju mini-bar, garderober i sef. U hotelskom baru i bistrou "CR7 Corner" gosti se mogu opustiti uz ambijentalnu muziku i uživati u izboru nesvakidašnjih koktela koje pripremaju iskusni koktel-majstori.

Restoran takođe nudi i ukusne portugalske specijalitete u prijatnoj atmosferi naglašene gostoprimljivosti. Statistika kaže da samo tri odsto od ukupne populacije profesionalnih fudbalera na svetu uspeva da posle karijere živi od novca zarađenog od fudbala. Ronaldo je jedan od njih jer je na vreme shvatio da novac ne vredi čuvati ili razbacivati na jeftina uživanja, odnosno da je neuporedivo bolja opcija stečeno oploditi kroz plasman novca u investicije koje su isplative. Bolje upućeni tvrde da je ukupna vrednost investicija hotela "Pestana CR7" oko 75 miliona evra, što su u dva jednaka dela finansirali grupa "Pestana" i sam igrač. Kapacitet hotela je 500 soba.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ALI HAIDER

Da CR7 ne posluje s malim miševima dokaz je i to da grupa "Pestana" poseduje 87 hotela u 15 zemalja širom sveta. Najviše u Argentini, Brazilu, Kolumbiji i Venecueli. U vlasništvu iste grupe je i šest golf terena, dva kazina, jedna turistička agencija i avio-kompanija za čarter letove. Da li će možda i ovo, bar jednim delom, jednog dana biti u (su)vlasništvu momka čiji brend ima tri znaka - CR7. Možda i hoće.

Jedan od poslova kojim se dokazuje istina da para na paru ide, ali i da je CR7 više nego ozbiljan igrač i na terenu biznisa, jeste i ortakluk sa čuvenim teniskim asom Rafaelom Nadalom, NBA zvezdom Pau Gasolom i legendarnim zabavljačem Enrikeom Iglesijasom. Ovaj mali ali odabrani tim megazvezda sporta i estrade poseduje za sada više nego profitabilan lanac restorana grupe "Mabel" u Madridu, Majamiju i na Ibici. Očigledno je da ko zna, zna. Takođe i ko radi mora i da se odmori. CR7 je prošlog leta krstario Mediteranom, preciznije uz obale Francuske. Bolje upućeni tvrde da je jahtu kojom je navodno plovio u društvu lepe dame rentirao po ceni od 200.000 dolara nedeljno. Odmor je trajao dve nedelje, a rentiranje, uprkos žestokoj ceni, i nije priznaćete neka cifra za nekog ko nedeljno zaradi 420.000 evra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve