Sport
06.09.2023. 15:41
Beta

Mađari moraju pasti

Tadić: "Posle velikih uspeha srpskih sportista, sad je red na nas"

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Fudbaleri Srbije u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju elekciju Mađarske, u četvrtoj utakmici Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

U Grupi G Mađarska i Srbija imaju po sedam bodova, Crna Gora ima četiri, Bugarska dva, a Litvanija jedan bod.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da je stanje u grupi očekivano i da je najvažnije plasirati se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Najbitnije je da mi ostvarimo svoj cilj i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo posle dugog niza godina, tako da ovo je još jedna prepreka ka tome i maksimalno smo koncentrisani i fokusirani i žarko želimo da ostvarimo taj rezultat", rekao je Tadić, koji je u prelaznom roku pojačao Fenerbahče.

Tadić je zajedno sa selektorom Draganom Stojkovićem čestitao na uspesima košarkaškoj reprezentaciji (plasman u polufinale SP), odbojkašicama (srebro na EP), Novaku Đokoviću (plasman u polufinale US Opena) i Ivani Vuleti (zlato na SP u atletici).

"Sigurno da nam je dodatna motivacija i inspiracija, želim da im svima čestitam, jako smo ponosni na njih, sad je red na nas... Želimo da usrećimo našu zemlju i ostvarimo dobar rezultat", dodao je Tadić.

Tadić, kojeg dve utakmice dele od 100 nastupa za reprezentaciju, rekao je da to nije preterano važno.

"Mislim da nije bitno koliko imaš nastupa nego šta si ostavio iza sebe, koliko si pomogao, koliko si odigrao evropskih i svetskih prvenstava, koliko si namestio, dao golova, šta si značajno uradio. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica, ali nisu odigrali evropsko ili svetsko prvenstvo. Ima igrača kao Slaviša Jokanović koji mislim da je imao 50 nastupa a igrao je i evropska i svetska prvenstva. Lepo jeste, ali nije preterano značajno", rekao je Tadić.

Selektor Stojković je rekao da je meč protiv Mađarske važan i izazovan, kao i da ga najviše interesuje kako će Srbija igrati.

"Znamo važnost ove utakmice, kako će mađarski tim igrati ja to ne znam, to ćete morati da pitate Marka Rosija njihovog selektora, ali znam kako će Srbija igrati, to je moj posao i trudiuću se da naš tim pripremim najbolje moguće", istakao je on.

Duel protiv Mađarske nije ključan, pošto do kraja kvalifikacija ostaje još 15 bodova u igri, ali...

"Da je važna jeste, ima veliku težinu. Ako ste nas već proglasili favoritima u našoj grupi, kako nas, tako mađarski tim, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću", dodao je Piksi.

Zbog kazne koju je dobio FSS, utakmica protiv Mađarske će se igrati bez publike, odnosno moći će da prisustvuju deca do 14 godina.

Utakmica je na programu u četvrtak od 20.45 časova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksijev spisak za utakmice protiv Mađarske i Litvanije
Fudbal

Kvalifikacije za EP

01.09.2023. 14:24

Piksijev spisak za utakmice protiv Mađarske i Litvanije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Mađarske i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve