Sport
30.08.2019. 09:00
R. E.

DVA PUTA JE DVA PUTA: Da li je opet Crvena zvezda uspela slučajno?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Koliko god ih spominjali, neke priče na Balkanu nikada neće biti ispričane do kraja. A priča je ovoga puta kratka - Crvena zvezda i Dinamo Zagreb odigrali su svoje utakmice godine. Klub iz Beograda je čekao Jang bojs, a Zagrepčani su gostovali Rozenborgu. Ulog je bila Liga šampiona. Po definiciji dovoljno spektakularno.

Toliko da su paradoksalno i balkanski očekivano navijači, na obe strane, svojim gestovima bacili senku na taj spektakl. Ispred "Marakane" je parkiran tenk, a kao odgovor na potez "delija", ispred "Maksimira" je dovezen traktor. Oko za oko... Potezi su podelili javnost obe države, za jedne su oni bili neshvatljivi, dok drugi nisu imali ništa protiv pozadine koju je nosila poruka. Dovoljan je to razlog da se umesto o utkamicama priča o političkim odnosima dve države. Čak ili posebno u trenutku kada je postalo jasno da su oba tima izborila svoja mesta među 32 najbolja kluba u Evropi. Niko ne osporava uspeh, ali se već glasno šapuće o mogućnosti da se Dinamo i Zvezda nađu u istoj grupi. Da će pasti novi okršaj. Novi "Maksimir"... Ponovo je priča za pozadinu imala rat, provokacije i "neminovne" neke nove sukobe.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

I tako u krug, iz godine u godinu, trujemo se, ne prepoznajući jedinu pravu priču koja je umazana ratom - zemlje sa nešto više od četiri i sedam miliona stanovnika će imati svoje predstavnike u najelitnijem evropskom takmičenju. Srbija, drugi put zaredom, što se u srpskom fudbalu nikada ranije nije desilo!

Šta su sve o uspehu Zvezde rekli Dragan Džajić, Dejan Stanković, Ljubiša Tumbaković, Vladan Milojević, čitajte u novom broju Ekspresa koji je već na kioscima...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve