Sport
08.07.2023. 16:55
Beta

Završen vimbldonski san

Dvostruka šampionka zaustavila srpsku teniserku

1
Izvor: Beta / AP / Kirsty Wigglesworth

Natalija Stevanović napravila je veliki podvig u prva dva kola na Vimbldonu, ali je u trećoj rundi završeno njeno učešće na ovogodišnjem turniru.

Natalija Stevanović nije uspela da se plasira u četvrto kolo Vimbldona, pošto je izgubila od Čehinje Petre Kvitove  - 3:6, 5:7.

Stevanović, koja je prvi put u karijeri igrala u glavnom žrebu nekog grend slem turnira, pružila je dobar otpor dvostrukoj šampionki Vimbldona, ali nije uspela da nastavi pobednički niz.

I nakon eliminacije ona ima razloga za zadovoljstvo budući da će na novoj WTA listi posle grend slema u Londonu napraviti ogroman skok od najmanje 80 mesta, i biće među 150 najboljih teniserki sveta.

Naravno, to će Nišlijki biti najbolji plasman u karijeri.

Srpska teniserka je dobro počela meč i prva je stigla do brejka za prednost od 2:1. Međutim, Čehinja je odmah uzvratila, dva puta je oduzela servis protivnici i preokrenula rezultat na 5:2.

Stevanović je u osmom gemu, na svoj servis, spasila tri set lopte, ali je Kvitova već u narednom iskoristila četvrtu i posle nešto manje od 40 minuta igre rešila prvi set u svoju korist.

1
Izvor: Beta / AP / Kirsty Wigglesworth

Na početku drugog seta viđena su tri brejka zaredom, jedan više je napravila Kvitova i povela sa 3:2. Stevanović se nije predavala, koristila je svaku grešku Kvitove i uspela je da vrati brejk i prvo izjednači, a potom i povede sa 5:4.

I baš kada je Natalija bila u zamahu, a Čehinja u nešto usporenijoj fazi, meč je prekinut na duže od dva sata zbog kiše.

Ta pauza više je odgovarala Kvitovoj jer je nakon pauze osvojila dva gema bez izgubljenog poena i preokrenula rezultat na 6:5.

Usledio je potom uzbudljiv gem na servis Kvitove. Čehinja je propustila tri meč lopte, a Stevanović tri brejk prilike, pre nego što je Kvitova iskoristila priliku i obezbedila plasman u osminu finala.

Kvitova će u narednoj rundi igrati protiv protiv pobednice meča Uns Džabir - Bjanka Andresku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković nema nameru da stane: "Imam još nekoliko brzina"
1

31. pobeda u nizu

08.07.2023. 09:25

Đoković nema nameru da stane: "Imam još nekoliko brzina"

Novak Đoković ubedljivo je dobio meč trećeg kola na Vimbldonu i napravio još jedan važan korak ka odbrani titule na grend slemu u Londonu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve