Sport
18.06.2024. 09:02
Beta

NBA

Braun posle titule: "Podneli smo sve potrebne žrtve"

1
Izvor: EPA / AMANDA SABGA

Košarkaš Bostona Džejlen Braun izjavio je da su Seltiksi zajedno kao tim stigli do titule šampiona NBA lige i istakao da je MVP trofej mogao da pripadne bilo kome.

"Učili smo iz grešaka, iz nedaća koje su nas učinile jačim. I pokazivali smo to cele sezone. Podneli smo sve potrebne žrtve. Igrali smo dobro na oba kraja parketa, bez ijednog pogrešnog koraka", rekao je Braun, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije.
 

"Trofej MVP finala je mogao da pripadne bilo kome, mogao je da ode i u ruke Džejsonu Tejtumu. Uradili smo to zajedno, kao tim", dodao je Braun.

Košarkaši Bostona osvojili su titulu šampiona NBA lige, pošto su prošle noći na svom terenu pobedili Dalas sa 106:88, u petoj utakmici finalne serije.

Boston je tako ukupnom pobedom od 4:1 u finalnoj seriji stigao do 18. titule u istoriji, prve od 2008, čime je postao rekorder po broju osvojenih trofeja, ostavivši Los Anđeles Lejkerse na 17 titula.

"Osećaj je nestvaran. Pokušavam da uživam u ovom trenutku. Poslednjih sedam godina je bilo uspona i padova, morao sam da slušam razne priče o sebi. Večeras je sve to vredelo znajući da smo deo istorije", rekao je košarkaš Bostona Džejson Tejtum.
1
Izvor: EPA / AMANDA SABGA
 

I trener Bostona Džo Mazula je istakao da je dobar osećaj osvojiti šampionski prsten.

"Ne gubim iz vida ljude koji su nam pomogli, igrače koji su igrali sa nama, ljude koji su radili sa nama. Temeljni rad sa ovim igračima u proteklih sedam godina je jedan od razloga našeg uspeha danas", rekao je Mazula.

Trener Dalasa Džejson Kid je naveo da je i pored poraza u velikom finalu sezona njegovog tima bila pozitivna.

"Bili su bolji od nas tokom ove serije. Mnogi nas nisu videli u finalu, počeli smo plej-of protiv Los Anđeles Klipersa, potom smo igrali protiv Oklahome, nije bilo lako. Ekipa je uradila sjajan posao. Izgubili smo 4:1 u finalu, ali ova grupa se žestoko borila protiv Seltiksa", rekao je Kid.
 

Najveća zvezda Dalasa, Luka Dončić je rekao da je Boston sjajna ekipa, koja je dugo zajedno.

"Igraju zrelo, imaju sjajne igrače, možemo da učimo od njih. Borićemo se sledeće sezone", istakao je Dončić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
26.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve