Sport
05.07.2023. 16:50
R. E.

Upad na teren

Ekološki aktivisti prekinuli meč na Vimbldonu (FOTO, VIDEO)

1
Izvor: Beta / AP / Alastair Grant

Organizatori Vimbldona imali su pune ruke posla zbog upada ekoloških aktivista na teren i prekida meča.

Na Vimbldonu je opšta pometnja zbog kiše koja pada već danima, zbog čega je odložen veliki broj mečeva, ali su se organizatori, tačnije pripadnici obezbeđenja turnira u Londonu susreli i sa drugim problemom - upadom aktivista na teren.

Tokom duela Grigora Dimitrova i Šimabukura Šoa aktivisti iz ekološke organizacije "Just Stop Oil" utrčali su na teren i napravili haos.

1
Izvor: Beta / AP / Alastair Grant

Muškarac i žena su utrčali na teren broj 18 i pobacali delove slagalice i konfete po travi, a potom je taj aktivista seo pored mreže i skinuo jaknu pokazavši poruku na majici. 

"Just Stop Oil" je udruženje nekoliiko ekoloških organizacija koje rade zajedno kako bi se osiguralo da se vlada obavezuje da će zaustaviti licenciranje i proizvodnju novih fosilnih goriva. Oni često prave incidente i performanse na velikim sportskim događajima.

1
Izvor: Beta / AP / Alastair Grant

Tradicionalno dobro organizovani Vimbldon ovog puta je zakazao, budući da su nekoliko dana pre početka turnira pojedini mediji u Velikoj Britaniji upozoravali na njihov upad.

Imali su saznanja da će se zalepiti lepkom za sudijsku stolicu, ali su očigledno u međuvremenu promenili plan i iznenadili obezbeđenje na Vimbldonu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovacije Federeru na Vimbldonu (VIDEO)
1

Rekorder

04.07.2023. 20:40

Ovacije Federeru na Vimbldonu (VIDEO)

Organizatori Vimbldona priredili su penzionisanom teniseru Rodžeru Federeru specijalnu ceremoniju na ovogodišnjem turniru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve