Sport
08.12.2022. 09:39
Beta

Svež

Bibić spreman za prvo seniorsko EP u krosu

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je da je spreman i svež za predstojeće Evropsko kros prvenstvo u Torinu, koje je zakazano za 11. decembar.

"Prvi put ću trčati seniorsku trku na evropskom krosu. Čeka me teška deonica od 10 kilometara, sa veoma malo ravnih delova. Pobeda na Svetskoj kros seriji u Tilburgu na stazi iste dužine, koju sam ostvario pre 10 dana, potvrda je moje dobre forme", rekao je Bibić.

Na Evropskom kros prvenstvu u Torinu biće održano sedam trka, a u nedelju će poslednji na stazu seniori. Za to nadmetanje prijavljeno je 85 atletičara iz 29 država.

"Konkurencija je žestoka. Tu su braća Jakob, Henrik i Filip Ingebrigtsen iz Norveške, španski trkači Mohamed Katir, Karlos Majo i Abdesamed Oukelfen, Jemeneberhan Kripa iz Italije, Britanac Mahamed Mahamed, Aras Kaja i mnogi drugi", naveo je Bibić.

"Možda ne bude preterano brza trka, ali siguran je jak ritam. Spreman sam da pružim maksimum. Videćemo za šta će to da bude dovoljno", dodao je 23-godišnji Novopazarac.

Višestruki rekorder Srbije na otvorenom i u dvorani otkrio je da se za takmičenje u Torinu spremao duže od tri meseca i da je povećao obim jer ga čeka staza od 10 kilometara.

On je ove godine učestvovao na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, Mediteranskim igrama u Oranu i Evropskom prvenstvu u Minhenu, a popravio je rekorde Srbije "pod krovom" na 1.500 i 3.000 metara, kao i rekord na 5.000 metara na otvorenom.

Bibića je Evropska atletika ove sedmice proglasila za najboljeg atletičara u novembru.

Elzan Bibić je na evropskim krosevima bio treći kod juniora 2018. u Tilburgu i drugi u uzrastu mlađih seniora 2019. u Lisabonu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo devojke! Vuleta najbolja na Balkanu, Topić "Zvezda u usponu"
medalja

Atletika

07.12.2022. 21:18

Bravo devojke! Vuleta najbolja na Balkanu, Topić "Zvezda u usponu"

Srpska skakačica udalj Ivana Vuleta proglašena je u sredu u Atini za najbolju atletičarku Balkana, dok je skakačica uvis Angelina Topić dobila priznanje "Zvezda u usponu", u izboru Asocijacije balkanskih atletskih federacija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve