Sport
17.05.2019. 13:46
R.E./Marca

ENIGMA JOVIĆ SE NASTAVLJA: Real bi da spusti cenu, Ajntraht ne popušta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Priča oko prelaska Luke Jovića u Real uskoro bi trebalo da dobije krajnji epilog. Pregovori čelnih ljudi Real Madrida i Ajntrahta su uveliko u toku, a problem bi mogla da predstavlja Jovićeva cena.

Naime, kako Marca piše, nemački klub ne odustaje od početne cene od 70 miliona evra, dok Madriđani smatraju da je ta cifra prefisoka.
Ajntraht je našeg reprezentativca kupio za šest miliona evra od Benfike, uz dogovor da portugalci dobiju 30 odsto od budućeg transfera. To znači da ukoliko Ajntraht dobije 70 miliona evra, 21 milion bi odmah prosledili na račun Benfike. Uz onih šest miliona koliko su prvobitno dali platili portugalcima, znači da bi nemački klub bio u plusu 49 miliona.

Povezane vesti - Engleski mediji satraju da će Jović sledeće nedelje potpisati za Real, više o tome možete pročitati ovde.

Ukoliko Madriđani uspeju da spuste cenu na 60 miliona to bi značilo da će tim iz Frankfurta kad podvuče crtu biti dobar "svega" 36 miliona evra. Ajntrajht sa punim pravom smatra da strelac 17 golova u Bundesligi i 10 golova u Ligi Evrope, vredi više od 36 miliona i zbog toga za sada ne popušta od visoke cene. Madriđani navodno u dogovor žele da uključe i igrače poput Raul Tomasa, Valjeha, ali bi Nemci više voleli novac. Dva kluba imaju jako dobre odnose, tako da bi sve na kraju trebalo da se završi na obastranu korist i zadovoljstvo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve