Sport
29.03.2018. 09:07
R:E/ novosti.rs

EP U NOVOM SADU: Karatisti takozvanog Kosova najavili dolazak

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U slučaju da se takozvana država Kosovo prijavi za učešće na 53. Evropskom prvenstvu u karateu, koje će biti održano od 9. do 13. maja u Novom Sadu, organizatori značajne sportske manifestacije će se ponašati u skladu sa instrukcijama i odlukom države.

Potvrda je stigla od Strahinje Tepačevića, predsednika Karate saveza Vojvodine, takođe jedan od članova Organizacionog odbora predstojećeg takmičenja. On je dodao, da je u ceo slučaj upoznata i Evropska karate federacija.

"Informisali smo evropsku kuću karatea o svemu i napomenuli da je to problem za nas. O svemu je, naravno, informisan i Antonijo Spinoza, predsednik Svetske i Evropske karate federacije", rekao je Tepčevića.

Očekuje se da će u "Spensu" nastupiti učesnici iz 45-48 zemalja i da dolazi oko 1.500 učesnika i gostiju.

"Zasada sve ide svojim uobičajenim tokom u susret velikoj sportskoj manifestaciji. Održavamo sednice Organizacionog odbora, pripremamo se i očekujemo da će doći takmičari iz gotovo svih evropskih zemalja. Pored takmičarskog dela, pripremamo i Kongres Evrpske federacije a imamo podršku grada Novog Sada, Pokrajine i Ministarstva sporta, struktura koje su prepoznale značaj manifestacije", kaže Tepčević.

Istaknute je i značaj šampionata u Novom Sadu. Takmičari će osvajati poene za kvalifikacije, koje vode na Evropske olimpijske igre, koje se održavaju u Minsku 2019. godine, kao odskočna daska za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
11°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve