Sport
14.02.2023. 19:05
Beta/AFP

Formula 1

Ferari predstavio novi bolid: Mogu li da budu konkurentni Red Bulu? (VIDEO)

Ferari
Izvor: ANSA/SCUDERIA FERRARI / SCUDERIA FERRARI PRESS OFICE HANDOUT

Ekipa Ferarija predstavila je u Maranelu novi bolid pod nazivom "SF-23", uoči početka nove sezone Formule 1.

Ferari će u novoj sezoni pokušati da dođe do nivoa Red Bula, koji je prošlu sezonu završio sa titulama u pojedinačnoj (Maks Verstapen) i konstruktorskoj konkurenciji.

Italijanski tim, koji nije pobedio od Velike nagrade Austrije 10. jula, završio je prošlu godinu na drugom mestu u šampionatu konstruktora, dok je u poretku vozača drugo mesto pripalo njihovom članu Šarlu Lekleru.

Aktuelni vicešampion sveta istakao je da je "cilj pobeda" u narednoj sezoni, tokom koje će nastaviti da sarađuje sa kolegom Karlosom Saincom.

Najuspešniji tim u istoriji Formule 1 je svoju poslednju titulu u konkurenciji vozača osvojio 2007. godine (Kimi Raikonen), a godinu dana kasnije stigli su do poslednje titule u šampionatu konstruktora.

U tradicionalnoj crvenoj boji sa crnim detaljima novi bolid pokušaće da osigura veću pouzdanost u odnosu na prošlosezonski, koji je bio opterećen velikim brojem odustajanja.

"Prošle godine, nije tajna, motor nije bio najbolji deo bolida. Uradili smo dobar posao i spremni smo", poručio je novi direktor Ferarija Frederik Vaser.
 

Nova sezona Formule 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će "Mercedes" bolid biti brži od ostalih
formula, formula 1

Formula 1

20.01.2023. 10:09

Da li će "Mercedes" bolid biti brži od ostalih

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da se nada da će njegova ekipa uspeti da razvije bolid za ovu sezonu u šampionatu Formule 1 brže nego rivali Red Bul i Ferari.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve