Sport
14.11.2023. 16:35
Beta

Kostić veruje u Srbiju

"Na pobedu protiv Bugara, zaslužili smo da idemo na EP"

1
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Fudbaler Srbije Filip Kostić rekao je da se ekipa i pored dobre situacije u kojoj se nalazi, još nije plasirala na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i da će ići na pobedu protiv Bugarske kako bi plasmanom na to takmičenje ostvarila istorijski uspeh generacije.

"Sada smo u sjajnoj poziciji, bod nam fali za plasman na Evropsko prvenstvo. Daleko od toga da je sve gotovo, Bugarska je dobra reprezentacija što je i dokazala u prvom susretu u Razgradu. Utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i ponašaćemo se kao da je pobeda jedina opcija u borbi za jedno od prva dva mesta u grupi", rekao je Kostić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Samo na taj način možemo da nastavimo uspešan niz i da posle dva Svetska prvenstva i plasmana u A diviziju Lige nacija, odemo i na Evropsko prvenstvo. Bio bi to istorijski uspeh za generaciju koja je svojim igrama i ponašanjem apsolutno zaslužila da bude deo najveće fudbalske smotre", dodao je on.

Fudbaleri Srbije igraju u nedelju od 15 časova u Leskovcu protiv Bugarske poslednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Srbiji je dovoljan bod za plasman na takmičenje ili da Crna Gora ne pobedi u Mađarskoj, u utakmici koja se igra u isto vreme u Budimpešti.

Zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) utakmici će moći da prisustvuju samo deca do 14 godina. Kostić je rekao da mu je žao što neće biti starijih navijača u Leskovcu.

"Nikako da naučimo lekciju, imamo jednu reprezentaciju koja je svetinja i moramo da vodimo računa o tome kako se ponašamo kada dođemo na utakmicu. Očekujem lepu atmosferu protiv Bugarske i na nama je da se toj deci odužimo pobedom i plasmanom na Evropsko prvenstvo".

Srpski tim će u sredu uveče igrati u Briselu prijateljsku utakmicu protiv Belgije.

Reprezentativac Srbije je rekao da Belgijanci pripadaju kremu evropskog fudbala jer u svojim redovima imaju igrače koji su nosioci igre u najjačim klubovima najjačih liga.

"Odličan test za sve nas da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku. Trebaju nam minuti, to je prilika da dodatno uigramo sve linije tima, da korigujemo neke detalje koji su na prethodnim utakmicama bili problem i da spremni dočekamo meč godine protiv Bugarske. Svesni smo šta taj plasman na Evropsko prvenstvo znači našem narodu, svesni smo i šta znači za naše karijere i ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Ne zanima nas rezultat meča u Podgorici, razmišljamo isključivo o dobroj igri i pobedi protiv Bugarske", naveo je on.

Kostić je rekao da voli da igra za državni tim, za koji je debitovao u junu 2015. godine i da ne vodi računa o brojkama već da se nada da će još dugo biti u prilici da doprinese dobrim rezultatima ekipe.

Mečeve sa Belgijom i Bugarskom propustiće Sergej Milinković-Savić i Darko Lazović zbog povreda, ali i četvorica igrača koji su prekomandovani u mladu reprezentaciju Srbije - Stefan Mitrović, Mihajlo Ilić, Vladimir Lučić i Petar Ratkov.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve