Sport
14.03.2023. 08:27
Beta

Incident na utakmici

"Moram da se izvinim Filipu Petruševu"

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa drugo poluvreme derbija protiv Crvene zvezde odigrala sa većom željom i pametnije i istakao da je ponašanje Matijasa Lesora posle utakmice bilo bespotrebno.

"Utisak je da smo gledali dva različita poluvremena. U prvom smo igrali bez energije, bez pameti, prilično statično. Posle nekoliko minuta sam probao da promenim odbranu, ali informacije nikako nisu dopirale do igrača", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

"Na poluvremenu sam probao da objasnim igračima gde su bile greške, ali i oni sami da kažu šta misle da treba da se promeni. Par njih je izašlo i apsolutno smo se složili da neke stvari treba da izgledaju drugačije", dodao je on.

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Crvene zvezde 92:81, u derbi utakmici 21. kola ABA lige. Crno-beli su u prvom poluvremenu gubili sa 20 poena razlike, ali su u nastavku preokrenuli rezultat.

"Drugo poluvreme - druga energija, druga želja. Osvojena lopta i koš Madara na kraju treće četvrtine, ali takve dve trojke je dao i Kampaco, na neverovatan način, to je kvalitet. To nije problem što smo primili tri poena, već što smo pravili nepotrebne faulove, maltene na centru i on je to pretvarao u lake poene", rekao je Obradović.

Obradović je čestitao svojim igračima na veri i na upornosti u drugom poluvremenu.

"Na tome što smo shvatili kako treba da igramo odbranu i što smo odigrali neuporedivo pametnije", naveo je on.

Kraj utakmice obeležio je sukob Matijasa Lesora i Filipa Petruševa, a trener Partizana je istakao da je to što je njegov igrač uradio bilo potpuno bespotrebno.

"Lesor je neverovatan čovek, sa neverovatnom energijom koji daje neverovatne stvari ekipi, u svakom pogledu. U košarkaškom, sportskom i ljudskom smislu. Rekao sam mu, sada ću to da ponovim ovde - apsolutno je nepotrebno ono što je uradio na kraju i kao trener moram da se izvinim Filipu Petruševu zato što ga je Lesor dva puta odgurnuo na kraju utakmice", rekao je Obradović.

"Da li je bilo nešto pre toga - ne znam. Pogledaćemo snimak, pa ćemo videti. Ako je i bila neka provokacija, to nije razlog da se onako reaguje na kraju utakmice, ako mene pitate", dodao je on.

Trener košarkaša Zvezde Duško Ivanović je na konferenciji rekao je njemu posle ovog derbija najvažniji osećaj koji imaju on i njegov tim, a to je da su sigurni da će pobedi Partizan u ABA ligi.

"Ja nikad sebi nisam dozvolio da pričam na način da znam šta neko drugi misli. Ja verujem u svoj tim, kao što sam uvek verovato", rekao je Obradović.

"Imamo sezonu kakvu imamo, u Evroligi je trenutak gde zavisimo od nas samih, što je dobra pozicija, jer je raspored težak. U ABA imamo pobedu više, sad treba da probamo da je odbranimo i da imamo prednost domaćeg teren. Kako god, u plej-ofu se zna, energija, želja i hladne glave. Da ponovim, da li ste čuli od mene da govorim o tome šta neko drugi misli. Ako neko misli da je to normalno, onda šta da radim", naveo je Obradović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Platini o planovima nakon što je oslobođen optužbe za prevaru
mišel platini, 13. 3. 2023.

Bivši francuski fudbaler

13.03.2023. 23:13

Platini o planovima nakon što je oslobođen optužbe za prevaru

Bivši francuski fudbaler Mišel Platini, koga je švajcarsko pravosuđe oslobodilo optužbi za prevaru u procesu koji je trajao šest godina, ponovio je da neće tražiti nikakvu poziciju u Francuskoj fudbalskoj federaciji (FFF).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve