Sport
01.03.2018. 12:22
R:E/ http://www.samosok.rs

FITNES: Skijaški trening

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Skijaška sezona je uveliko u toku, skijanje može da izazove razne upale mišića u nekoliko prvih dana, ukoliko niste bili aktivni. Mi vam predstavljamo trening, jednog od najboljih skijaša današnjice.

Norvežanin je dvostruki svetski i olimpijski šampion u alpskom skijanju. Pored izuzetnog umeća na stazi, poznat je veoma ozbiljnom načinu treninga, koji je ujedno i zanimljiv. Njegov trening je miks, svih mogućih oblika vežbanja. Aksel time dostiže fenomenalan nivo idržljivosti, skijaške tehnike i balansa.

Dolazi iz Norveške, gde je skijanjem počeo da se bavi sa tri godine, rođen je u Oslu. Veoma mlad je odlučio da pređe u skijaški centar Opdal, koji je udaljen 300km od prestonice. Više puta je rekao, da je trenirao svakog dana, ukoliko bi bilo snega. Prvi značajan uspeh doživeo je sezone 2006/2007, kada je zauzeo prvo mestu u generalnom plasmanu FIS svetskog kupa.

Super G, spust i veleslalom su njegove discipline. Zlatnu medalju u Vankuveru 2010. godine na olimpijskim igrama, osvojio je u Super G disciplini.

Ispod možete videti video, kako ovaj sjajni skijaš trenira i probati neke od ovih vežbi.

Skijaški trening-Aksel Lund Svindal

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve