Sport
10.01.2024. 13:42
Beta/R. E.

Veliki izazov na proleće

Zvezda kreće s teškim "bremenom": "Najplaćeniji ste igrači i titula je obavezna"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Fudbaleri Crvene zvezde, koji su jesenji deo Superlige završili na drugom mestu, iza Partizana, počeli su pripreme za nastavak takmičenja u kojem im je kao cilj postavljeno osvajanje titule.

Novi - stari trener Crvene zvezde Vladan Milojević, koji je nasledio Baraka Bahara, okupio je 27 fudbalera: Z. Popović, Nedeljković, Degenek, Ivanić, Spajić, Stamenić, Šljivić, Kanga, Katai, Dragović, Glazer, Milunović, Mijatović, Rodić, Vasiljević, Radojević, Mijailović, Lučić, J. Mituljikić, Knežević, Milosavljević, N. Mituljikić, Maksimović, Kabić, Nikolić, B. Popović, Mitrović.

Milojević ne može da računa na sve igrače. Osman Bukari je sa reprezentacijom Gane na pripremama za Kup afričkih nacija. Šerif Ndijae će zakasniti na pripreme uz dozvolu kluba, dok je In-Beom Hvang sa reprezentacijom Južne Koreje na pripremama za šampionat Azije. Naser Điga ima obaveze sa reprezentacijom Burkine Faso, dok je Kings Kangva sa reprezentacijom Zambije, a Filip Kraso je trenutno sa selekcijom Obale Slonovače. Piter Olanjinka je bolestan, dok će Filip Ado zakasniti zbog problema u avio-saobraćaju.

Crveno-beli će trenirati na Marakani do 14. januara, a zatim će sledećeg dana otputovati na Kipar gde će na Pafosu boraviti do 2. februara, kada je zakazan povratak u Beograd.

Zvezda će za vreme boravka na Kipru odigrati pet pripremnih utakmica.

"Svi koji ste radili sa mnom znate dobro koji su nam ciljevi. Nemamo ništa drugo osim da radimo, da budemo vredni, da se držimo zajedno i imamo poštovanja među sobom, što je bitno. Biće teško, mislim da imamo kvalitet i da moramo da ispunimo ciljeve. Mislim da to zaslužujete. Prvashodno vam želim zdravlja, a ostalo ćemo da rešavamo u hodu", naveo je Milojević.

Upitan o pojačanjima, Milojević je rekao da ima brojnu ekipu koja je pravljena za tri takmičenja i da je najbitnije raščistiti tim.

"Očekuju nas prvenstvo i Kup, imaćemo manji broj utakmica. Najbitnije je da račščistimo roster. Prelazni rok je živa stvar, mnogo stvari ne zavisi od nas. Ne mogu precizno da kažem, ali tu je skauting koji je zadužen za to, videćemo, u toku jednog dana može mnogo stvari da se promeni. Zvezda je u poslednjih šest meseci pokazala kako pojedini igrači mogu da eksplodiraju. Imamo dobru omladinsku školu, Grafičar, OFK", naveo je on.

1
Izvor: ATAIMAGES / Bane T. Stojanovic

Milojević je rekao da računa na sve igrače.

"Ko god je tu, ima kvalitet. Mnogo toga zavisi od njihovih igara, moraju da shvate da nema mnogo vremena za prilagođavanja, neki put se neki stranac malo bolje snađe. To su kvalitetni igrači, a u ostalo moraju da me uvere na terenu. Postoje treninzi i pripreme, volim da imam komunikaciju sa njima", dodao je on.

Uoči nastavka sezone Zvezda zaostaje bod za večitim rivalom Partizanom, a Milojević je upitan šta misli o tome što mu prethodnik nije ostavio prednost na tabeli, kao što je on uradio kada je na kraju prvog mandata ostavio Dejanu Stankoviću 15 bodova.

"Nisam neko ko gleda u to šta je bilo. U ovom trenutku zaostajemo za Partizanom koji nam je glavni konkurent za titulu, bez potcenjivanja ostalih. Ove godine je kvalitetnije prvenstvo za razliku od prošle godine. Ne opterećujem se ni sa čim, uvek se zadesi da je moj dolazak kada su krizne situacije. Ne plašim se, verujem u svoj rad i svoje saradnike, najbitnije je da budemo zdravi a ostalo će biti kako treba", rekao je Milojević.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je igračima da su najbolji i najplaćeniji i da moraju da osvoje šampionsku titulu.

"Mnogi od vas su radili sa novim starim trenerom Vladanom Milojevićem, a ko nije, da zna da će zahtevi biti na najvišem nivou. Očekuju nas teške pripreme što je normalno s obzirom kakav nas težak period očekuje do kraja maja i završetka šampionske trke. Dres koji nosite sve obavezuje, sve osim šampionske titule će razočarati armiju zvezdinih navijača. Rekao sam, kad se desi da ne uzmemo titulu, odlazim iz kluba i svi ljudi oko mene, pa vi vidite kako ćete i šta ćete ako ne budemo šampioni", rekao je Terzić igračima.

"Najbolji ste, najjači, najkvalitetniji, imate najbolje uslove, najplaćeniji ste i sve osim šampionske titule ne dolazi u obzir. Verujem u vas i želim da vas zdravlje posluži. Slušajte trenera kao i u prošlom mandatu i nema zime. Čeka nas pet meseci, težak period, svi morate da se stavite u funkciju samo osvajanja titule. Prilagodite privatan život, način ishrane, života, treninga pa onih 90 minuta na terenu. Nadam se da ćemo sa osmehom završiti sezonu".

On je napomenuo da "ko nije spreman da živi i radi pod pritiskom, da nije za Zvezdu" i da je istorija pokazala da je u klubu bilo fantastičnih igrača koji nisu mogli da izdrže pritisak igranja u Zvezdi.

Terzić je rekao da mladi igrači Mijatović i Nedeljković neće biti prodati, da klub neće dovoditi levog beka, ali da je zainteresovan za Sremčevića iz Mladosti iz Lučana, ali da ne voli da priča o igračima sa kojima nije završen transfer.

"Nećemo dovoditi levog beka, pretresali smo spisak i s obzirom da nemamo evropskih utakmica, mislimo da Rodić može da iznese proleće. Viktor Radojević se nametnuo u Grafičaru i dobiće šansu. Imamo mnogo razgovora za mnogo igrača, pokušaćemo da se oslobodimo igrača koji su manje potrebni Milojeviću, da uzmemo novac za njih, ali videćemo. Ne može da ode nijedan igrač čiji odlazak bi ugrozio osvajanje šampionske titule, jer ona nema cenu", naveo je Terzić.

On je istakao da za Mirka Ivanića klub ima najveću ponudu, ali da on neće otići jer je ključni igrač za osvajanje titule.

Generalni direktor crveno-belih istakao je da klub nikada nije ostao dužan nijednom igraču.

"Svi nešto pričaju o dugovanjima Zvezde, ja sam ovde 10 godina i nijedan igrač nije napisao tužbu i otišao nezadovoljan. Mi ne možemo puškom da oteramo igrače kad im nađemo klub u inostranstvu. Procenite samo da li im je lepo i da li im se duguje. Svi su oni ovde ušuškani, dobro plaćeni, veruju Crvenoj zvezdi", rekao je Terzić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve