Sport
29.09.2021. 23:28
Tanjug

"Dobro pamtim sve“

Fondacija KK Partizan: Novica Veličković umesto Dude

Novica Veličković, 29. 9. 2021.
Izvor: EPA / GEORGI LICOVSKI

Doskorašnji kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković novi je član borda Fondacije KK Partizan "Dobro pamtim sve“.

Kako su saopštili crno-beli, Veličković je na tom mestu zamenio nedavno preminulog Dušana Dudu Ivkovića i tako postao deo upravljačkog tela uz Dragana Kićanovića i Ostoju Mijailovića.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je da mu je izuzetno drago što je Novica Veličković sa njima i što je po završetku igračke karijere postao deo Fondacije.

"On je neko ko oseća Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprineti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona između bivših i aktuelnih igrača. Na žalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića. Znam koliko je verovao u ideju naše Fondacije i neizmerno hvala njegovoj porodici i njemu što su uz tu ideju stali", rekao je Mijailović i dodao:

"Duda Ivković će u istoriji naše i svetske košarke ostati upisan zlatnim slovima, a mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu da to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i pre svega plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i članovima Partizana“, poručio je Mijailović.

Kako se navodi, od osnivanja Fondacije KK Partizan "Dobro pamtim sve“, aktuelni igrači odvajaju deo svojih primanja u humanitarne svrhe, a deo prihoda od utakmice Partizan – Efes, takođe je usmeren na pomoć u radu ove Fondacije.

Takođe, unikatni retro dresovi sa te utakmice, uskoro će se naći na humanitarnoj licitaciji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vujoševic: Novica zaslužio veličanstven oproštaj
Duško Vujošević

"Dotakao je vrh"

17.09.2021. 11:43

Vujoševic: Novica zaslužio veličanstven oproštaj

Bivši trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je kraj igračke karijere Novice Veličkovica, u neku ruku tužan, ali da je dugogodišnji kapiten crno-belih zaslužio veličanstven oproštaj
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
04.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve