Sport
15.11.2019. 18:23
M. P.

Forma je prolazna, klasa je večna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dok je za jedne najveći svih vremena, za druge je arogantan, narcis i večna senka Lionela Mesija. Upravo ovi drugi su se u poslednje vreme sladili padom forme Kristijana Ronalda i veličali karakter Mauricija Sarija koji ga je na dve uzastopne utakmice, protiv Lokomotive iz Moskve i Milana, izvodio iz igre. Pričali su kako je njegovo vreme prošlo, aludirajući Kristijanov nekarakterističan učinak od starta sezone, šest golova na 14 utakmica, kako su ga godine pregazile... Neki su, poput Fabia Kapela otišli toliko daleko da su se usudili da izjave kako tri godine nije uspeo nikoga da predribla.

"Bravo za Sarija koji je imao hrabrosti da ga zameni. Kristijano mora da poradi na fizičkoj spremi, nema brzinu i dinamičnost koju je imao", naveo je italijanski trener.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/LUIS FORRA

Dok je svetska štampa je punila novine i portale tekstovima o njegovoj igri i reakcijama na izmene, stručnjaci su komentarisali, kritičari se sladili... A on.. On je ćutao, po malo besneo, ali pre svega čekao priliku da ih sve demantuje. Da im svima dokaže da je forma prolazna, a klasa večna. I iskoristio ju je, protiv Litvanije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Portugal je pobedio rezultatom 6:0, a Ronaldo je postigao het-trik.

Povezane vesti - Kapiten. Lider.

Nije to bio bilo kakav het-trik, već njegov ukupno deveti za Portugal, čime je došao do brojke od 98 postignutih golova za reprezentaciju. O kakvom se uspehu radi govori činjenica da je samo jedan čovek postigao više golova za nacinalni tim od Kritijana - Iranac Ali Daei koji je za reprezentaciju, mrežu protivnika pogodio 109 puta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Priliku da pređe magičnu brojku od 100 postignutih golova, Ronaldo će imati već protiv Luksemburga, u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Povezane vesti - KULTURA NAVIJANJA: Radni dan, drugoligaš i 35.000 navijača na gostovanju

"Ništa me više ne iznenađuje kada je reč o Kristijanu. Nikada nisam sumnjao u njega, to su radili drugi ljudi", rekao je Fernando Santoš, selektro Portugala, nakon utakmice sa Litvanijom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Svojim golovima protiv Litvanije, kapiten Portugala i igrač Juventusa uspeo je da nastavi nestvarni niz koji traje od 2007. godine. Naime Ronaldo je 13. godinu zaredom postigao 30 i više golova za reprezentaciju i klub za koji nastupa. Rekord je postavio baš 2007. kada je sve i počelo, u toj sezoni je postigao čak 69 golova.

Kritičari će verovatno reći - ma to je Litvanija, nije teško postići het-trik protiv takve ekipe. Međutim, tri gola u mreži Litvanije, Kristijana Ronalda, predstavljaju pobedu i veličinu karaktera, koji je uspeo da izađe iz "blata" negativnih komentara i kritika na njegov račun, blata u kojem bi mnogi, na njegovom mestu, ostali.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve