Sport
02.12.2023. 18:30
Beta

Super liga Srbije

Partizan slavio protiv Vojvodine

FK Partizan vs FK Vojvodina, ATA IMAGES, 2.12.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Fudbaleri Partizana pobedili su u subotu na svom terenu ekipu Vojvodine sa 3:1, u derbi utakmici 17. kola Super lige Srbije.

Partizan je upisao 14. pobedu u domaćem šampionatu i prvi je na tabeli sa 43 boda, odnosno ima šest bodova više od Crvene zvezde koja sutra gostuje Napretku. Vojvodina je, na drugoj strani, šesta sa 22 osvojena boda.

Crno-beli su bili bolji rival u prvom poluvremenu, konkretniji, imali su nekoliko solidnih prilika i četiri udarca u okvir gola rivala, ali nisu uspeli da savladaju raspoloženog Lazara Carevića.

FK Partizan vs FK Vojvodina, ATA IMAGES, 2.12.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Izabranici Igora Duljaja poveli su u 54. minutu golom Frenka Kanutea. Najpre je šutirao Bibras Natho, ali je njegov udarac izblokirao jedan igrač Vojvodine, ali se lopta odbila do Kanutea koji je sa ivice kaznenog prostora savladao Carevića.

Vojvodina je u 68. minutu stigla do izjednačenja, samo nekoliko minuta pošto je Mateus Saldanja na drugoj strani promašio zicer. Strelac za Vojvodinu bio je Uroš Nikolić koji je glavom pogodio za 1:1, posle centaršuta Dejana Zukića.

Partizan je do nove prednosti stigao u 88. minutu kada je mrežu Vojvodine, posle velike gužve u šesnaestercu pogodio Gajas Zahid, a konačnih 3:1 postavio je Saldanja sa penala u 97. minutu.

FK Partizan vs FK Vojvodina, ATA IMAGES, 2.12.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Partizan je na ovom meču igrao bez kapitena Svetozara Markovića, koji se povredio na zagrevanju.

Fudbaleri Partizana će u narednom kolu domaćeg šampionata gostovati niškom Radničkom, dok će Vojvodina dočekati Napredak.

U drugom meču odigranom u terminu od 15.30, Mladost je na svom terenu savladala Železničar sa 1:0, pogotkom Patrika Frajdeja u 47. minutu.

Ekipa Mladosti je upisala sedmu pobedu i peta je na tabeli sa 25 bodova, dok je Železničar 14 tim lige sa 14 bodova.

Mladost u narednom kolu Super lige Srbije ide u goste Crvenoj zvezdi, dok će Železničar dočekati subotički Spartak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve