Sport
16.06.2023. 23:08
Beta

Orlovi slabo leteli

Srbija jedva pobedila Jordan

1
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Fudbalska reprezentacija Srbije teškom mukom pobedila je u Beču u prijateljskoj utakmici selekciju Jordana rezultatom 3:2.

Strahinja Eraković je u sedmom minutu doveo Srbiju u vođstvo, Jordan je preokrenuo rezultat golovima Mahmuda al Mardija u 53. i Muse Al Tamarija u 67. minutu, a pobedu Srbiji doneo je Dejan Joveljić u 83. i 88. minutu.

Srbija je posle prvog poluvremena imala vođstvo od 1:0, ali je Jordan imao nekoliko prilika da postigne gol.

Reprezentacija Srbije je povela iz prve šanse na utakmici - Uroš Račić je posle kornera glavom prebacio loptu do Erakovića koji je bio potpuno sam i nije mu bilo teško da zatrese mrežu Jordana.

Ono što Jordan nije iskoristio u prvom, jeste na početku drugog poluvremena kada je preokrenuo rezultat.

Najpre je u 53. minutu Mahmud al Mardi, posle centaršuta Esana Hadadija, glavom sa pet-šest metara savladao Predraga Rajkovića, da bi potom Musa Al Tamari kontranapad Jordana krunio golom u 67. minutu.

1
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Srbija je izjednačila u 83. minutu - Dušan Tadić je izveo slobodan udarac, Sergej Milinković Savić je glavom poslao loptu na drugu stativu gde je dočekao Joveljić i poslao u mrežu Jordana.

Odmah posle izjednačujućeg gola Srbije, sudija je na kratko prekinuo meč pošto su navijači utrčali na teren.

1
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Utakmica je vrlo brzo nastavljena, a Srbija je uspela da postigne gol za pobedu. Ponovo je strelac bio Joveljić, ovog puta na asistenciju Filipa Mladenovića.

Selektor Dragan Stojković Piksi imaće dosta toga da analizira sa svojim izabranicima igru prikazanu u Beču, pre nego što u utorak na gostovanju izađe na megdan Bugarskoj, u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve